Prvý rok outletu hodnotia nájomcovia úspešne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Outlet Voderady

Outlet Voderady len nedávno oslávil svoje prvé narodeniny. Napriek náročnejšiemu začiatku sa obchodné centrum dočkalo prvého výročia a zastabilizovalo svoju situáciu na nielen domácom trhu.

BRATISLAVA 28. novembra (WBN/PR) – ONE Fashion Outlet len prednedávnom oslávil prvé výročie od svojho otvorenia. Napriek tomu, že obchodné centrum nie je na 100% obsadené, riaditeľ i samotní nájomcovia hodnotia prvý rok ako úspešný.

„Je o už niečo viac ako rok, kedy sme otvárali predajňu Baldinini v Outlete Voderady. Obchod sme otvárali s veľkým nadšením a radosťou, ktoré vyplývalo zo samotného projektu ako takého. Je to prvý outlet na Slovensku, čo bolo pre nás ako jednu z najluxusnejších značiek veľkou výzvou“, tvrdí Paolo Bruno, majiteľ prevádzok Baldinini na Slovensku.

Foto: Outlet Voderady

V outlete sa darí i ďalšej značke obuvi a doplnkov, nájomcovi ECCO Shoes. ECCO, ako jeden z najsilnejších nájomcov v koncepte Outlet Voderady potvrdilo silu značky a silného zázemia na slovenskom trhu. V priebehu prvých dvanástich mesiacov od otvorenia sme dokonca dvakrát využili možnosť zriadenia paralelnej dočasnej výpredajovej jednotky, ktoré sa objemom predaného tovaru ukázali ako skvelé strategické riešenia v rámci optimalizácie skladových zásob”, opisuje svoje pôsobenie v outlete Dalibor Šuba, Retail Operations Manager spoločnosti ECCO Shoes.

Napriek prvotnej spokojnosti má mnoho ľudí tendenciu porovnávať slovenský outlet so známejším, rakúskym outletom Parndorf.

„Uvedomujeme si veľkosť i kvality rakúskeho outletového konceptu. Naši nájomcovia však majú tiež čo ponúknuť a získavajú si čoraz viac zákazníkov. Pravidelne robíme rôzne podporné akcie, či už špeciálne zľavy, alebo netradičné eventy. Príjemný a otvorený koncept nášho centra navyše pôsobí pre mnohých upokojujúco a zároveň sa tu nachádzajú tri kvalitné kaviarne, samoobslužná i a la carte reštaurácia“, spresňuje riaditeľ centra ONE Fashion Outlet Róbert Sloboda.

Foto: Outlet Voderady

Skúsenosť s rozbehom outletu majú aj mnohí z nájomcov. Napríklad, aj predajňa Baldinini. „Pamätáme si, keď sme začínali v Rakúsku. Vďaka tomu, že sme boli i sme nájomcovia podobného konceptu vieme, že začiatky sú ťažšie. I Parndorf zo začiatku bojoval s návštevnosťou a nízkou obsadenosťou centra. Predajňu tam sme však otvorili a dnes sa konceptu tam mimoriadne darí. Outlet Voderady je porovnateľným projektom, ktorého potenciál je obrovský a na jeho úspešnosti musíme samozrejme pracovať všetci. Veríme produktu s názvom: „Outlet“, spomína si na outletové začiatky Paolo Bruno.

Slovenský outlet okrem topánok a doplnkov ponúka i športové značky, luxusnú i ležérnu módu. Svoje si tam nájdu i deti. Zastúpenie v outlete má i obchod „Vnímavé hračky“, či „Primigi“, ktorý patrí medzi veľmi obľúbené. V decembri pribudne ďalšia detská značka, luxusný taliansky koncept Brums.

Foto: Outlet Voderady

Pred rokom sme otvorili našu predajňu v novom outletovom centre vo Voderadoch. Teraz máme za sebou rok pôsobenia. Tak ako všetko, i tento koncept potrebuje čas. Nečakali sme a aktívne sme začali cieliť na našu klientelu v blízkom i vzdialenejšom okolí. Našim cieľom bolo osloviť ľudí dlhodobejšie a naučiť ich na tento projekt outletového centra, tak ako je už bežne zvykom v zahraničí. Chceme, aby si ľudia uvedomili a naučili sa, čo je outlet a aké výhody im to prináša. Chvíľu trvalo, než si ľudia začali zvykať na to, že tu sme a, že im ponúkame vysoký servis a dostatok kvalitného tovaru. Táto práca sa nám oplatila a a dnes už môžeme povedať, že nám obchod funguje veľmi dobre. Celkovo toto miesto má veľmi veľky potenciál“, ponúka svoj pohľad na obchodné centrum, Tereza Danihelková, majiteľka predajne Primigi.

Foto: Outlet Voderady

Obchodné centrum momentálne čaká najsilnejšie obdobie celého roka a sústreďuje sa naň nielen špeciálnymi akciami, ale aj množstvom podporných marketingových aktivít. Zároveň sa plne pracuje na oslovovaní nových nájomcov, ktorí zvýšia atraktivitu centra.

V novom roku plánujú developeri výstavbu dopravného a detského ihriska, aby sa tak mohli stať viac atraktívnymi pre detského návštevníka. V súčasnosti sa v centre nachádza jeden z najväčších detských kútikov „HoplaLand“ na Slovensku.

www.outletvoderady.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať