Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Noze 4m.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
BILLA

Šéfkuchár: Na Vianoce sú trendom ryby, aj morské

BRATISLAVA 19. decembra 2017 (WBN/PR) – Šéfkuchár Daniel Hrivňák tvrdí, že k štedrovečernej večeri je základom dobrá ryba a kvalitný nôž.

K Štedrej večeri tradične patria ryby – a to sladkovodné aj morské. Zručne vykostiť rybu k sviatočnej večeri je hotová veda, nie všetci majú trpezlivosť ponoriť sa do jej samoštúdia, a tak volia ľahšiu cestu – pripravia si na večeru kúpené filé. Ak však majú po ruke spoľahlivé náčinie a pár overených grifov, ako s ním obratne narábať, robota ide od ruky.

Základom je solídny nôž. Nie jeden, ale celú sadu vrátane praktického dreveného stojana, si teraz možno zaobstarať so zľavou až 83 % a s garanciou mena Jamie Oliver. Je to jednoduché – stačí zbierať nálepky za každý nákup v supermarketoch BILLA.

Šéfkuchár Daniel Hrivňák, známy z televízneho varenia, si práve Jamieho nože pochvaľuje pre ich dobrý úchyt a výhodnú cenu. „Oceňujem rukoväť, ktorá perfektne sadne do ruky, a ich finančnú dostupnosť. V dnešnej dobe sa naozaj dajú nájsť aj nože vo veľmi dobrej kvalite a v ekonomickom variante.“ Kulinársky expert špeciálne k Štedrej večeri odporúča ako prvú voľbu porciovací nôž, ktorý nechýba ani v Jamieho kolekcii. „Obrovskou výhodou tohto noža je jeho čepeľ, ktorá sa hravo dostane pod kosť.“

Noze 5m.jpg
BILLA

Kuchári tiež ocenia alternatívne využitia tohto noža. „Pri ovocí s ním dokážeme ľahšie krájať jednotlivé kusy, to znamená, že napríklad pri citrusoch rýchlo oddelíme dužinu od šupky. A aj očistenie mäsa od blán je s týmto nožom hračkou,“ hovorí Hrivňák. Ak vás zaujíma, ako si pripravuje rybu na vianočný stôl Daniel Hrivňák, pozrite si video: https://www.facebook.com/danielhrivnak.sk/videos/1536143809803023/

A na čo si dávať pozor? „Zásadnou chybou v domácnosti je to, že nôž nie je dostatočne nabrúsený, poprípade si nevezmeme na daný proces vhodný nôž,“ upozorňuje odborník na prípravu jedál. S ostrým, typovo dobre zvoleným a kvalitným nožom ale nemusí byť ani vykosťovanie ryby prácna a zbytočne komplikovaná záležitosť.  „Stačí oddeliť hlavu od trupu a potom dlhými rezmi popri chrbtici lícovať trupovú kosť až k bruchu. Keďže nôž má čepeľ dlhú okolo dvadsať centimetrov, nie je to až také zložité,“ ubezpečuje šéfkuchár.

Odporúčané články

Ambasádori čerstvosti Adam Žampa a Andreas Žampa otvorili novú predajňu BILLA na východe Slovenska BILLA štartuje spoluprácu s lyžiarmi Žampovcami

Témy

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z Webnoviny.sk:

Z kategórie Správy z domova / zo Slovenska

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...