Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Foto: ilustračné, SITA/AP
3. januára 2016 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia(0)

SHMÚ vystríha pred silnými mrazmi i ľadovou povodňou

BRATISLAVA 3. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vystríha pred silnými mrazmi na severe a severovýchode Slovenska. Teploty v týchto oblastiach môžu počas noci z nedele na pondelok klesnúť na -15 až -17 stupňov Celzia.

SHMÚ preto vydal výstrahu 1. stupňa pred nízkymi teplotami pre celý Prešovský kraj, pre okresy Žilinského kraja – Tvrdošín, Ružomberok, Námestovo, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, pre okresy Košického kraja – Gelnica, Sobrance, Spišská Nová Ves a mrazy hrozia i v okresoch Banská Bystrica a Brezno v Banskobystrickom kraji. Výstraha platí oddnes od 22:00 do pondelka 08:00. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity vonku. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.

SHMÚ vystríha aj pred ľadovou povodňou v okrese Liptovský Mikuláš. Výstraha 1. stupňa v tomto okrese platí od soboty (2. januára) od 21:00 až do odvolania. Pre nízke teploty sa na vodných tokoch vytvárajú ľadové bariéry a voda tečie po ľade, čo môže spôsobiť zvýšenie vodných hladín.

Odporúčané články

SHMÚ vydal pre štyri kraje výstrahu pred nízkymi teplotami Rok 2015 bol na Slovensku teplý, no menej než predchádzajúci

Témy

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Napíšte prvý komentár!

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Ankety

Opäť sa začalo hovoriť o Mečiarových amnestiách, mali by ich podľa vás zrušiť?

Aktuálne témy

Autolike.sk

DRAN.sk

Podnikam.sk

Byvanie je hra

Dámskajazda

Mňamky-recepty

najAPPKY.sk

NAJKY.sk

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...