Slováci vstupujú do projektu v čínskej provincii Sečuán

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Slovak-Asian Chamber of Commerce

BRATISLAVA 7. mája (WBN/PR) – Slovenská firma Mingwuland.sk je súčasťou čínsko-slovenskej firmy GUANGAN TOURISM DEVELOPMENT Ltd., ktorá je vlastníkom jedného z najväčších privátnych projektov na svete PANDA PARADISE. Park sa nachádza v oblasti, kde voľné žijú Pandy veľké, od čoho je odvodený aj názov celého projektu. Zámerom projektu je vybudovať zábavno-edukačný park v provincii Sečuán, v meste Linshui. Projekt už má územné rozhodnutie a v súčasnosti sa pripravujú komunikačno-marketingové aktivity a FS celého projektu. .

V parku o rozlohe 300 km2 sa bude dbať na životné prostredie, preto má aj pracovný názov „PURE NATURE“. Predsedom predstavenstva je Slovák Jaroslav Melišek a predsedom Dozornej rady spoločnosti je slovenský popredný architekt Juraj Jančina. Park okrem vzdelávania a zábavy obohatí aj svetový technologický projekt. Jednou z dôležitých atrakcií parku bude aj najväčší satelit na svete.

Táto atrakcia sa dohodla na pôde International Alliance of Satellite Aplication Service (IASAS).Všetko dohodli Prezident Slovensko-Ázijskej obchodnej komory a Predseda predstavenstva Panda Paradise Jaroslav Melíšek, Generálny riaditeľ Panda Paradise Wenwu ZHANG a Ekonomický diplomat Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Čínskej ľudovej republike Dušan Marušák s vedením IASAS; a to s Viceprezidentom Zhang Kai a Generálnou sekretárkou WU Xiaomei, ktorá je aj riaditeľkou China International Satellite Service Business Matching. Po úspešnej misii v Linshui, kde má Slovensko-Ázijská obchodná komora projekt zábavno-edukačného parku prejavila IASAS postaviť v tomto parku najväčší satelit na svete, ktorý by sa využíval ako medzinárodný projekt pre celý svet.

Tento satelit na zemi by mal využívať služby všetkých 120 satelitov vo vesmíre, ktoré vlastní Čínska ľudová republika. Využíval by sa hlavne pre poľnohospodárstvo, vodohospodárstvo, lesníctvo a pre ďalšie životu potrebné odvetvia. Obe strany sa dohodli, že ostrú zmluvu o umiestnení satelitu by bolo potrebné podpísať do konca augusta 2015.

Služby satelitu bude využívať aj Čínsko-Slovenská poľnohospodárska farma (Chinese-Slovak Agriculture Farm – CSAF), ktorá je ako Panda PARADISE tiež veľkým spoločným čínsko-slovenským poľnohospodárskym projektom, ktorý už tím slovenských poľnohospodárskych odborníkov pripravuje.

Tým, že do nášho projektu vstupuje čínska centrálna Vláda v Pekingu, je tento Slovensko-čínsky projekt ešte silnejší. Som nesmierne šťastný, že sa nám takéto niečo podarilo. Súčasťou budovania parku je aj pomoc od čínskej centrálnej Vlády s vybudovaním infraštruktúry vo vnútri parku. Atrakcia, akou je najväčší satelit na svete, ktorý bude v našom parku nemá obdobu a nemá ju ani jeden operátor na svete.” povedal Prezident Slovensko-Ázijskej obchodnej komory a Predseda predstavenstva PANDA PARADISE Jaroslav Melíšek.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia