Slovak Food Festival už po štvrtý raz privíta hostí na hrade

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Slovak Food Festival 2013

BRATISLAVA 15. mája (WBN/PR) – Exteriéry Bratislavského hradu – areál plný zelene sa už po štvrtý raz zmení na najväčší piknik v meste. Slovak Food Festival tento rok hostí 61 vystavovateľov zo Slovenska, Rakúska, či Maďarska. Priestor poskytujúci stovky miest na sedenie, státie a v neposlednom rade piknikovanie ponúkne svojim návštevníkom degustácie, predvádzacie šou, súťaže, ale najmä príjemnú atmosféru a kopec dobrej nálady. Tento rok sa organizátori v spolupráci s BKIS rozhodli festival neoficiálne začať už vo štvrtok podvečer. Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2013 prinášajú návštevníkom štvrtkový večer vína na Bratislavskom hrade. Príjemné posedenie pri víne, dobrej muzike a chuťovkách, ktoré k tomu patria, by mali návštevníkov naladiť na víkend plný dobrého jedla a zaujímavých šou. 24. – 26. máj 2013!

Pokračujeme v tradíciách a preto ani tento rok nevynecháme:

Majstrovstvá republiky v otváraní ustríc, ktorú v minulom roku vyhral Popradčan Slavomír Dič (Rijo camping Stará lesná).

Súťaž médií vo varení, kde si prvenstvo odniesla TV Markíza v tesnom súboji s tímom Slovenskej Televízie. Tento rok sa zapoja napríklad tímy STV, Dobrého Jedla, TV JOJ, Hospodárskych novín, portálu damskajazda.sk, či TASR.

Bez názvu
Foto: Archív: Slovak Food Festival 2012

Deti boli, sú, aj budú neodmysliteľná súčasť nášho festivalu

V detskom kútiku budú pre najmenším pripravené školy varenia pod vedením našich šéfkuchárov. Vladko Morochovič s manželkou ukáže deťom ako pripraviť rýchlo a ľahko lahôdky pre malé brušká. V detskom kútiku sa deti budú môcť naučiť aj to, ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky. Študenti zubného lekárstva v spolupráci so spoločnosťou CURAPROX zabezpečia edukovanie najmenších a ich rodičov s cieľom dobrej starostlivosti o detský chrup. Na záver si tak deti budú môcť z festivalu odniesť kvalitnú zubnú kefku.

Nápoje a ich novinky:

Kávu na festivale už tradične zabezpečí firma DeLonghi. Zároveň na Slovak Food Festivale uvedú na trh tohtoročnú novinku – najužší plnoautomatický kávovar na trhu – Primadonna XS . Všetkých srdečne pozývame na kávu či cappuccino zdarma!

Ochutnajte školu varenia Chefparade na Slovak Food Festivale

Čo je Chefparade?

Škola varenia Chefparade, to je zábava spojená s varením na všetky možné spôsoby. Chefparade prináša kurzy varenia skutočne pre každého – od úplných začiatočníkov až po zručných kuchárov, ktorí hľadajú stále viac. Či sa chcete naučiť robiť francúzske delikatesy, exotické indické jedlá, alebo iné gastronomické pochúťky, skúsení šéfkuchári vám ukážu, ako na to. Ak niečo oslavujete, Chefparade vám pripraví párty, akú vaši priatelia ešte nezažili, ako inak, spojenú s varením. Originálny a zábavný kulinársky teambuilding s kopou zábavy a dobrého jedla je zasa to pravé pre firmy. Príďte sa pozrieť, dozvedieť, ovoňať, ochutnať, naučiť, ale v prvom rade sa zabaviť! Viac na: www.chefparade.sk

Na tohtoročnom Slovak Food Festivale majú účastníci možnosť vyskúšať si tie najpopulárnejšie kurzy školy varenia Chefparade. Jednotlivé kurzy budú prebiehať počas 3 dní festivalu v stane Chefparade. Účastníci kurzov budú mať na mieste k dispozícii všetko potrebné vybavenie, kvalitné ingrediencie a hlavne skvelých šéfkuchárov. Chutné špeciality, ktoré si účastníci kurzov pripravia si potom v príjemnom prostredí Bratislavského hradu samozrejme sami vychutnajú. Na kurzy je potrebné prihlásiť sa vopred prostredníctvom webových stránok:

https://www.slovakfoodfestival.sk/program/skola-varenia

https://www.chefparade.sk/kurzy-varenia/

Bez názvu
Foto: Archív: Slovak Food Festival 2012

Zoznam kurzov

Piatok 24. máj

13:00 – 15:00 Sushi

16:00 – 18:00 Pravé steaky

19:00 – 21:00 Viva la Cuba

Sobota 25. máj

12:00 – 14:00 Získajte so svojho Úprimného kurčaťa maximum v podaní šéfkuchára Juraja Hrušku

15:30 – 17:30 Ryby a dary mora jednoducho a rýchlo v podaní šéfkuchára Vojta Artza

19:00 – 21:00 Francúzska kuchyňa

Nedeľa 26. máj

12:30 – 14:30 Indická kuchyňa

16:00 – 18:00 Talianska Kuchyňa

Dôležitou súčasťou sobotného programu Slovak Food Festivalu bude krst kuchárskej prvotiny finalistky šou MasterChef Michaely Králikovej „Moje najobľúbenejšie recepty“. Michaela o knihe hovorí: „obsahuje 120 mojich osobných receptov, každý s príbehom ktorý sa mi s jedlom spája. Je v nej množstvo fotiek a zápiskov z môjho súkromia. Kniha je preto pre mňa veľmi osobná”. Kuchárku pokrstí známy šéfkuchár Jaroslav Židek.

V nedeľu sa milovníci zdravého životného štýlu môžu tešiť na diskusiu s MUDr. Igorom Bukovským. Diskusia bude spojená s predajom a autogramiádou knihy „Hneď to bude“, ktorá vychádza už v tretej reedícii.

Maximálne pohodlie pre návštevníkov s vozidlami Peugeot

Firma Peugeot pripravila pre návštevníkov festivalu schuttle service. Osobné automobily značky Peugeot budú k dispozícii počas celého festivalu na trase Primaciálne námestie – Bratislavský hrad. Spojenie centra mesta a festivalového areálu tak bude pre mnohých ešte dostupnejšie a pohodlnejšie.

Moderátorom štvrtého ročníka podujatia bude známy gurmán Peter Justin Topolský.

Bez názvu
Foto: Slovak Food Festival 2013

Program

ŠTVRTOK 23. máj

Štvrtkový večer vína na Bratislavskom Hrade – ochutnajte kvalitné vína pri príjemnej muzike s lahodnými chuťovkami, ktoré k vínu patria

PIATOK 24. máj

12:00 Oficiálne otvorenie SFF

12:00-13:00 Kráľ Syrov, Lenka Hrivnáková

13:00 Vinum Galéria Bozen, Krasňanský Martin – Krupicové trenette, zubáč na masle

14:00 Hotel Devín, Milučký Miroslav

15:00 Culinary Dreams, Sklenár Karol

16:00 – 18:00 Majstrovstvá SR v otváraní ustríc

21:00 Ukončenie prvého festivalového dňa

SOBOTA 25. máj

11:00 Hotelová Škola Nitra, Juraj Struhár a žiaci

12:00 Súťaž v čistení špargle

13:00 Zemianska Kúria U Rudolfa, Stanislav Jozef – Sous Vide

14:00 Krst knihy Michaely Králikovej Moje najobľúbenejšie recepty, krstí Jarda Žídek

15:00 Altis Resort, Hruška Juraj – Moderná slovenská kuchyňa

16:00 Altitude, ORT Marek – Moderná kuchyňa

17:00 AuCaffe, Hrivňák Daniel -Talianska kuchyňa

18:00 Kenwood, Samaranský Tibor – Mäsové guľky s horskými bylinkami, krupoto

19:00 ARTZ Vojto – STEAKs Show

20:00 Chilli Gourmet, Langler Rodolfo – Mexican Cuisine

21:00 Ukončenie druhého festivalového dňa

NEDEĽA 26. máj

11:00 diskusia s MUDr. Igorom Bukovským, autogramiáda a predaj tretej reedície publikácie Hneď to bude

12:00 Víno Matyšák a Kozí Vršok, Svátek M. + Pániková A. – Snúbenie vína a syrov

14:00 – 16:00 Súťaž médií vo varení

18:00 Slávnostné ukončenie štvrtého ročníka SFF

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia