Slovensko čaká prvý Zimný festival jedla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jedenie, mäso, žena, jedlo
Foto: www.solonosotras.com

BRATISLAVA 14. decembra (WEBNOVINY) – Vo vybraných slovenských reštauráciách sa od 15. januára do 15. februára uskutoční prvý ročník Zimného festivalu jedla, ktorý sa rozhodli usporiadať organizátori letných Gurmán festov v Bratislave a Košiciach.

Ako na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave uviedol riaditeľ festivalu Radoslav Nackin, do premiérového ročníka podujatia sa zapojilo zatiaľ viac než 30 reštaurácií z celého Slovenska. Každá z nich ponúkne návštevníkom na výber tri druhy degustácie pozostávajúce z jedného, dvoch alebo troch jedál.

Tie budú rozdelené do troch kategórií – Špecialita šéfkuchára, Jedlo starých materí podľa rodinného receptu s dlhoročnou tradíciou a Chuť regiónu s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín.

Súčasťou Zimného festivalu jedla bude aj špička slovenskej gastronómie, ktorú budú reprezentovať najlepší kuchári, manažéri a someliéri podľa bedekra Gurmán na Slovensku, ako sú Jaroslav Žídek, Marián Filo, Peter Škripko, Ľuboslav Blaho, Tomáš Vyšváder alebo Peter Šuták.

Záujemcovia si budú môcť na webstránke festivalu vybrať konkrétnu reštauráciu a následne si zakúpiť poukážku na konkrétny termín. Pre tých, ktorí chcú navštíviť viac reštaurácií, pripravili organizátori Gurmán busy s piatimi trasami, v rámci ktorých počas jedného dňa zavítajú do troch reštaurácií v danom regióne.

Súčasťou tejto gastronomickej výpravy bude aj stretnutie so šéfkuchármi a exkurzie v ich kuchyniach. Trasy Gurmán busov sú: Gurmánske zámky (19. januára), Bratislava No. 1 (20. januára), Bratislava No. 2 (27. januára), Ponitrie (2. februára) a Malokarpatská (3. februára). Viac informácií je na oficiálnej webstránke festivalu zimnyfestivaljedla.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaroslav Žídek