Piatkový výkon na Fínov stačiť nebude, varuje Michel Miklík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miklík
O úvodný gól celého turnaja sa postaral Michel Miklík. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

HELSINKI 3. mája (WEBNOVINY) – Slováci po víťaznom vstupe do šampionátu, keď zdolali Francúzsko 6:2, začali okamžite myslieť na sobotňajší zápas s Fínmi. Slovenskí hokejisti nastúpia proti domácim hráčom o 19.15 h SELČ.

Bude to iný duel ako s Francúzmi, domáci v ňom budú favoritmi. Slovenský realizačný tím má k dispozícii video z posledného prípravného súboja Suomi a sledoval aj piatkové vystúpenie severanov s Nemeckom.

„Fíni sú doma, bude ich hnať publikum. Odohrali sme už viacero kvalitných zápasov na ľade ťažkých súperov. Ja sa na ten zápas teším. Nie je to duel, v ktorom sa musí, ale môže,“ upozornil Vladimír Vůjtek.

Fotografie z úvodného zápasu slovenských hokejistov na MS si môžete pozrieť —->v tomto článku

Český kouč zatiaľ nerozhodol, kto nastúpi v sobotu do bránky. V piatok veľmi dobre chytal Rastislav Staňa, pripravený je však aj Jaroslav Janus.

„Musíme na piatkový úspech rýchlo zabudnúť, pretože nás čaká nový zápas a oveľa ťažší súper. Výkon proti Francúzom nám na Fínov stačiť nebude. Musíme ešte pridať,“ povedal strelec úvodného gólu šampionátu Michel Miklík.

Hokejový obranca Milan Jurčina dohral klubovú sezónu v SM-Liige v drese Lukko Rauma. Severský hokej preto pozná. Základ fínskej reprezentácie tvoria práve hráči z najvyššej domácej súťaže.

„Budú hrať rovnaký hokej ako v lige – priamočiaro, s tlakom na bránku. Pre fanúšikov to bude zaujímavý zápas,“ myslí si 29-ročný hokejista so skúsenosťami zo zámorskej NHL.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav JanusMichel MiklíkMilan JurčinaRastislav StaňaVladimír Vůjtek