Slovensko nastúpi na šampionát v Česku aj s Gáboríkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marián Gáborík (vpravo) nastúpi za Slovensko na blížiacich sa majstrovstiev sveta v Česku. Foto: archívne, SITA/Martin Havran

JIHLAVA 10. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia môže na májových majstrovstvách sveta v Česku využiť služby zatiaľ kvarteta hráčov zo zámorskej NHL. Trojica Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký už skôr potvrdila účasť na šampionáte, teraz k nim môže pribudnúť aj Marián Gáborík.

Vo štvrtok sa v NHL rozhodlo, že v sobotu sa skončí klubová sezóna pre Los Angeles. Útočník Kings by sa pred šampionátom pripojiť k reprezentácii, predbežne už prisľúbil účasť.

Účasť Daňa je otázna

„V Los Angeles je dnes určite veľké sklamanie. Gáboríka preto budeme kontaktovať až v sobotu, je to pochopiteľný krok. Ešte sa hrá súťaž, preto nebudeme písať oficiálny list do LA,“ prezradil pre Rádio Slovensko v piatok predpoludním generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Gáborík by nemal chýbať na záverečnej časti prípravy. „Od Mariána máme prísľub, že sa pridá k národnému tímu. Budeme ho smerovať tak, aby sa 21. apríla hlásil na záverečnú časť prípravy. Tam už budú všetci hráči z NHL. Ide o Andreja Meszároša, Richarda Pánika i Tomáša Kopeckého, s nimi sme dohodnutí,“ dodal.

To, či náš tím v Česku podporí aj Marko Daňo, je tiež otázne. Slovenský tím musí počkať na vývoj v AHL ako dopadne Springfield. Marinčin pravdepodobne bude musieť ísť na farmu a k dispozícii by mohol byť po prvom kole play-off AHL.

Vůjtek nemôže rátať so Sekerom

Kouč Vůjtek nemôže v súvislosti s MS rátať so zraneným obrancom Andrejom Sekerom, ktorého trápi pravé koleno. „Dnes vychádzame z informácie, že Andrej Sekera bude dlhšie zranený a pre potreby národného mužstva nebude k dispozícii,“ pokračoval Otto Sýkora.

V pondelok sa k reprezentácii pripojí dvojica hráčov Sparty Praha Juraj Mikuš a Marek Ďaloga. „Lukáš Cingeľ a Martin Réway boli zranení, aktuálne sú u lekárov a čakáme na správu, či budú môcť prísť na zraz do Popradu,“ dodal.

Andrej Sekera
Andrej Sekera pre zranenie nedohral utorkové stretnutie NHL svojej Caroliny proti Buffalu. Foto: SITA/ AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MeszárošAndrej SekeraJuraj MikušMarek ĎalogaMarián GáboríkMarko DaňoMartin RéwayRichard PánikTomáš Kopecký
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia