BUGÁR: Most-Híd sa pri utečeneckej kríze inšpiroval pápežom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bugar
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 25. decembra (WebNoviny.sk) – Most-Híd sa inšpiroval podľa predsedu strany Bélu Bugára pri postoji k utečeneckej kríze postojom pápeža. Ako povedal Bugár pre agentúru SITA, prístup Františka k ľuďom ovplyvnil prístup našej strany k utečencom.

„Práve preto sme mali odlišné stanovisko ako väčšina politických strán. Františkov ľudský prístup veriacich ovplyvňuje. A teda aj mňa,“ povedal s tým, že je veriaci. Za cirkev považuje všetkých, teda nielen kňazov a biskupov, ale aj obyčajných veriacich. „Pápežove kroky vnímam veľmi pozitívne,“ konštatoval. Bugár kladne hodnotí aj postoj Svätého otca o reformu cirkvi a jeho ľudský prístup.

Negatív v uplynulom roku vidí Bugár veľa. Tie však v politike. „Napríklad nedávno schválený takzvaný protiteroristický balíček, ktorý okliešťuje ľudské práva. Negatívne vnímam aj prístup väčšiny politikov k migračnej kríze. Mnohí vyvolávali len strach,“ konštatoval.

Pozitíva tohto roku sa podľa Bugára týkajú z jeho pohľadu predovšetkým Most-Híd. Stranu prijali za člena Európskej ľudovej strany. Rovnako aj ženská organizácia Idea bola prijatá do medzinárodnej organizácie v rámci EPP. „Od kedy prišla do strany Lucia Žitňanská a stala sa podpredsedníčkou, otvorili sme sa viac na sever, na Slovákov. To hodnotím kladne. Už teda nemôžem na sto percent povedať, že nás vnímajú ako len čisto etnickú stranu. Toto je pre nás pozitívne. Strana sa etablovala na celom Slovensku,“ zdôraznil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárLucia Žitňanská
Firmy a inštitúcie Most-Híd