Tento rok bude rozvojový, sľubuje primátor Bratislavy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivo Nesrovnal
Primátor Ivo Nesrovnal počas brífingu o aktuálnej situácii v Dopravnom podniku Bratislavy (DPB). Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa v piatok na novoročnom koncerte, ktorý každoročne pripravuje magistrát v prvý januárový deň na Hlavnom námestí,

poďakoval Bratislavčanom za dôveru, podporu a spoluprácu v uplynulom roku.

„Dovoľte mi srdečne poďakovať za trpezlivosť a pochopenie, ktoré ste prejavili pri riešení komplikovaných a náročných úloh, ktoré realizoval magistrát v minulom roku,“ povedal Nesroval.

Rok 2015 považuje primátor Bratislavy za stabilizačný. „Sanovali sme nezvládnuté projekty minulého vedenia mesta a našli sme odvahu na prijatie razantných riešení, ktoré nastavili procesy na magistráte, v mestských podnikoch, v oblasti dopravy či financovania mesta“.

Najvýraznejšími výzvami minulého roku boli podľa bratislavského primátora dokončenie stavebných prác na električkovej trati do Petržalky a postavenie Starého mosta, ale aj ukončenie desaťročie trvajúcej patovej situácie s chátrajúcim objektom Parku kultúry a oddychu.

Ako povedal Nesrovnal, mesto nastavilo podmienky pre rozvoj mobility, dopravy, zintenzívnilo práce na opravách komunikácií a revitalizácii verejných priestorov. V minulom roku tiež úspešne rozbehlo projekty zamerané na čistotu v meste.

„Okrem iných sme otvorili aj tému nespravodlivého financovania Bratislavy. Spoločne so starostami mestských častí a predsedami poslaneckých klubov sme pripravili Bratislavskú deklaráciu, ktorá definuje základné opatrenia na to, aby bola Bratislava systémovo financovaná,“ skonštatoval Nesrovnal.

Tento rok bude pre Bratislavu podľa primátora rozvojovým rokom. „Stoja pred nami mnohé výzvy. Tými najvýraznejšími sú prijatie jednotnej parkovacej politiky či modernizácia električkových tratí. Rovnako dôležitými sú dokončenie prepojenia Petržalky s centrom mesta električkou a pokračovanie v ďalšom budovaní trate na petržalskej strane,“ dodal Nesrovnal.

Bratislavu bude v roku 2016 aj hlavným mestom Európy v rámci predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie. S finančnou podporou vlády pripravuje bratislavský magistrát opatrenia na opravy ciest, revitalizáciu verejných priestorov, opravu kultúrnych a spoločenských miest nášho mesta.

Na záver primátor v novoročnom prípitku pozdravil všetkých prítomných so želaním šťastného a úspešného roka 2016. „Spolu s vami si prajem, aby Bratislava bola pre nás všetkých, ktorí tu žijeme, tým najlepším miestom pre život,“ zakončil Nesrovnal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo Nesrovnal