Na spojenie so Skokom nebol žiadny dôvod, prezradil Sulík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sulík vyzval vládu, aby tretí balík pomoci Grécku odmietla
Líder liberálov prízvukuje, že ďalšia záchrana Grécka fungovať nebude, keďže nové dlhy sa použijú na splatenie starších záväzkov. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Sloboda a Solidarita (SaS) odmietala predvolebné spojenectvo so stranou Skok, pretože na to podľa predsedu Richarda Sulíka nevideli žiadny dôvod.

„Najskôr od nás odišli, potom tu ako bludní Holanďania chodili od strany k strane a potom skrátka zistili, že z toho nič nebude a zrazu sa chceli spájať. Nevideli sme v nich žiadnu pridanú hodnotu,“ povedal Sulík pre agentúru SITA.

Ale hlavný dôvod je podľa neho ten, že SaS a Skok nezdieľajú podstatné hodnoty, napríklad v tom, čo je dôvod politicky sa angažovať. „Tak sme si radšej povedali, že to necháme tak,“ dodal.

Strana Skok začiatkom decembra SaS ponúkla spoluprácu. „Tí sa nevyjadrili pozitívne. Pôjdeme každý zvlášť zabojovať o liberálneho voliča. Je mi ľúto, že hlasy liberálnych voličov sa budú trieštiť,“ povedal vtedy predseda Skoku Juraj Miškov.

Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca 2016. Voľby do národnej rady sa riadia novou volebnou legislatívou, zákonom o podmienkach výkonu volebného práva a zákonom o volebnej kampani.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj MiškovRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita