Bugár: Vláda prekrýva témou migrantov skutočné problémy SR

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 7. januára (WebNoviny.sk) – Podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára sa vláda témou migrantov snaží prekryť skutočné problémy, akými sú kolabujúce zdravotníctvo, bujnejúca korupcia, zle fungujúce školstvo, či zhoršujúce sa podnikateľské prostredie. Reagoval tak na dnešnú tlačovú besedu premiéra SR Roberta Fica o novej vládnej protiimigračnej politike.

Ako agentúru SITA informoval hovorca strany Most-Híd Matej Kováč, slovenský parlament zaujal podľa Bugára jasný postoj v otázke povinných kvót, ktoré Slovensko odmietlo, preto nerozumie potrebe premiéra Fica neustále sa vracať k tejto téme.

„Aj počet žiadateľov o azyl za tretí kvartál roka 2015 hovorí jednoznačne o tom, že Slovensko nie je cieľovou krajinou,“ uviedol Bugár. Zároveň dodal, že tento počet hovorí skôr o tom, že migranti majú väčší strach pred Slovenskom, ako Slovensko pred migrantmi.

„Odmietame preto šírenie strachu a spájanie s udalosťami v zahraničí, ktoré u nás nehrozia,“ doplnil Bugár. Len celoeurópske riešenie migračnej krízy môže podľa neho byť skutočne účinné, to však premiér doteraz nenaznačil. „Vyzývam preto premiéra, aby predstavil plán riešenia migračnej krízy, ktorý ponúkne Slovensko počas nášho predsedníctva v druhej polovici tohto roka,“ vyzval Fica na konštruktívny prístup Bugár.

Podľa predsedu Mosta-Híd by sa mal premiér skôr snažiť o hľadanie riešenia na európskej pôde, pričom tu doma by sa mal venovať predovšetkým domácim problémom. „Výpovede zdravotných sestier, slabo fungujúce školstvo, všadeprítomná korupcia. To sú podľa nás akútne problémy, ktoré je potrebné okamžite riešiť,“ vyhlásil Bugár. Takisto zopakoval, že Smer namiesto predstavovania riešení týchto problémov sa ich skôr snaží prekryť.

Aj politická strana SKOK sa zhoduje s Mostom-Híd v tom, že vláda a predovšetkým Fico sa témou migrantov snaží opakovane prekryť skutočné problémy, ktoré trápia Slovensko.

,,Namiesto toho, aby vyvolávala v ľuďoch strach, by sa mala zaoberať tým, ako účinne vyriešiť vysokú nezamestnanosť, odchod mladých a šikovných ľudí do zahraničia, nepriaznivé podnikateľské prostredie či katastrofálne zlyhávanie školstva,“ povedal predseda strany SKOK Juraj Miškov s tým, že dnešné premiérove vyhlásenia, ktoré povedal na svojej tlačovej konferencii o zabránení vytvárania ucelenej moslimskej komunity, sú len dôkazom toho, že verejne šíri strach a nenávisť.

SKOK preto vyzýva vládu, ale aj ostatné politické strany, aby sa vo volebnej kampani zdržali výrokov, ktoré podporujú rasovú a náboženskú neznášanlivosť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárJuraj Miškov
Firmy a inštitúcie Most-Híd