Srholec (†86) si na pohrebe želal namiesto kvetov niečo iné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anton Srholec
Anton Srholec zomrel vo štvrtok 7. januára vo veku 86 rokov v Bratislave Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 8. januára (WebNoviny.sk) – Posledná rozlúčka s kňazom Antonom Srholcom bude v utorok 12. januára. Ako agentúru SITA informoval hovorca saleziánov Rastislav Hamráček, najprv bude v bratislavskom Kostole Nanebovzatia Panny Márie (Blumentál) o 9:30.

Telo kňaza bude k ucteniu vystavené od 8:30. Popoludní sa bude konať posledná rozlúčka so zosnulým v jeho rodnej Skalici – vo farskom Kostole sv. Michala o 13:30. Následne bude Anton Srholec pochovaný na skalickom cintoríne. V utorok bude možné v Blumentáli podpísať kondolenčnú knihu.

„Podľa želania zosnulého, ktoré zanechal príbuzným, tí, ktorí sa zúčastnia na poslednej rozlúčke, sú požiadaní, aby namiesto kvetinových darov konali skutky lásky, pamätali na zosnulého v modlitbe a podporili jeho diela (Resoty, Nenápadní hrdinovia, KPVS), ako si to sám prial,“ dodal Hamráček.

Kňaz

Anton Srholec

zomrel vo štvrtok 7. januára vo veku 86 rokov v Bratislave. Zomrel po 68 rokoch rehoľného života, z ktorých 45 bol kňazom. Posledné mesiace prežíval vážne onkologické ochorenie, ktorému napokon podľahol. Anton Srholec sa aktívne zapájal do verejného života, venoval sa prednáškovej činnosti a tiež publicistike.

V roku 1992 založil v Podunajských Biskupiciach resocializačné zariadenie pre bezdomovcov Resoty, ktoré poskytuje strechu nad hlavou desiatkam ľudí. Bol držiteľom mnohých domácich a zahraničných ocenení, v roku 2003 Antonovi Srholcovi prezident republiky udelil Rad Ľ. Štúra II. triedy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anton Srholec