Exposlanca parlamentu súd v kauze bitky oslobodil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parlament
Foto: SITA/Marko Erd

TRNAVA 19. januára (WebNoviny.sk) – Bývalého poslanca Národnej rady SR Zoltána Horvátha a jeho brata Petra Horvátha súdy oslobodili spod obžaloby v kauze bitky súčasného primátora Galanty Petra Pašku. Krajský súd v Trnave v utorok potvrdil oslobodzujúci rozsudok galantského okresného súdu.

Bratia podľa obžaloby napadli Pašku na vianočnom večierku podnikateľov Galanty ešte v decembri 2011. Poškodený utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť a ďalšie obmedzenia v trvaní 21 dní. Vtedajší poslanec za SDKÚ Zoltán Horváth bol obžalovaný z výtržníctva, jeho brat Peter z výtržníctva a ublíženia na zdraví, obaja však vinu odmietali.

Okresný súd v Galante v oslobodzujúcom rozsudku konštatoval, že skutok sa nestal tak, ako bolo uvedené v podanej obžalobe. Súdu chýbal jednoznačný dôkaz, preto obžalovaných oslobodil v zmysle zásady „v prípade pochybností v prospech obžalovaného“. Odvolanie prokurátora aj poškodeného v utorok krajský súd zamietol, oslobodzujúci rozsudok je tak právoplatný. „Pokiaľ ide o oslobodzujúci rozsudok okresného súdu, v tomto smere krajský súd nezistil žiadne pochybenie ani porušenie zákona,“ skonštatoval predseda senátu Krajského súdu v Trnave Vladimír Tencer.

Zoltán Horváth aj Peter Paška boli v roku 2010 súpermi v komunálnych voľbách, obaja sa uchádzali o kreslo primátora Galanty. Paška skončil na druhom mieste, Horváth na treťom. Konkurujú si aj v podnikaní v oblasti zamestnávania prostredníctvom personálnych agentúr. Pašku si obyvatelia Galanty zvolili za primátora koncom roku 2014, Horváth už vtedy nekandidoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Paška
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky