Jána Slotu nebudú stíhať väzobne, potvrdil krajský súd

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Slota
Bývalý poslanec a šéf národniarov Ján Slota. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

ŽILINA 26. januára (WebNoviny.sk) – Bývalého poslanca a šéfa národniarov obvineného z ohrozenia pod vplyvom alkoholu budú stíhať na slobode. V utorok o tom rozhodol Krajský súd v Žiline. „Krajský súd v Žiline nezistil zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby a sťažnosť prokurátora zamietol, pretože nie je dôvodná,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

Ján S. spôsobil minulý týždeň v pondelok večer nehodu v katastri obce Porúbka v Žilinskom okrese. Na Porsche Cayenne zozadu narazil do pred ním idúceho Audi A6, to po náraze narazilo do Suzuki SX4. Vodiča Audi po nehode ošetrili. Ján S. dychovú aj krvnú skúšku na alkohol odmietol, vodičom Audi a Suzuki (56, 39) alkohol nezistili. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť po nehode umiestnený do policajnej cely a lekár tiež rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii. V prípade dokázania viny hrozí 62-ročnému Jánovi S. trest odňatia slobody až na jeden rok.

Po tom, čo polícia spracovala podnet, prokuratúra podala návrh na vzatie do väzby. Sudkyňa pre prípravné konanie však niekdajšieho predsedu SNS prepustila na slobodu. Prokurátor podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť. Dôvodom mali byť obavy z ovplyvňovania svedkov a tiež, že Ján S. opäť sadne za volant opitý. Súd však nevidel zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby. „Obdobné prípady prokuratúra nerieši návrhom na vzatie do väzby. Preto ani v tomto prípade nemožno rozhodnúť inak len vzhľadom na osobu obvineného,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Slota