S výstrahami sa roztrhlo vrece, v Tatrách bude víchrica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Víchrica
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 27. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silným vetrom, ktorý v stredu a vo štvrtok zasiahne hrebene Nízkych a Vysokých Tatier. Meteorológovia vydali výstrahu 2. stupňa pred víchricou v okresoch Banská Bystrica, Ružomberok, Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín, kde môže rýchlosť vetra v nárazoch dosiahnuť 32 až 40 metrov za sekundu, čo je 115 – 145 kilometrov za hodinu.

„Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ varuje SHMÚ. Pre okresy Turčianske Teplice, Žilina, Martin, Dolný Kubín a Námestovo vydali meteorológovia výstrahu 1. stupňa pred vetrom, ktorý tam môže dosiahnuť rýchlosť 25 – 32 m/s (90 – 115 km/h).

SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa pred hmlou, ktorá má dnes, vo štvrtok a v piatok zasiahnuť celé územie Slovenska. Očakáva sa výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 – 300 metrov, pričom znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity, píše SHMÚ.

V stredu vo večerných a vo štvrtok v ranných hodinách hrozí poľadovica na celom východnom Slovensku a v južnej časti stredného Slovenska. SHMÚ preto vydal výstrahu 1. stupňa.

Výstraha
Foto: shmu.sk
Výstraha
Foto: shmu.sk
Výstraha
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav