Obrazom: Proti islamistom protestovalo vyše sto ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Demonstracia
Účastníci demonštrácie s názvom Európa spoločne proti islamizácii, ktorú organizovalo hnutie Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia na Námestí SNP. Bratislava, 6. február 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 6. februára (WebNoviny.sk) – Niečo vyše stovky ľudí dnes protestovalo na Námestí SNP v Bratislave proti islamizácii Európy. Protest organizovalo hnutie Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia podľa jedného z rečníkov Martina Bavolára sa obdobné zhromaždenia dnes konajú v 17 európskych štátoch a Austrálii. „Islamisti predstavujú vážnu hrozbu pre Európu, nechceme islamskú totalitu,“ povedal z tribúny Bavolár.

Slovensko je podľa neho v zlom stave, ako príklad spomenul prehnité súdnictvo či zdravotníctvo v troskách, na druhej strane Švédsko, Francúzsko, Taliansko či Nemecko čelia násiliu islamistov. „Chcete, aby toto bolo aj na Slovensku? Aby Slovensko pomáhalo materiálne islamistom, nie vlastným občanom?“ pýtal sa zhromaždených.

Obrazom: Demonštrácia Európa spoločne proti islamizácii

Líder hnutia Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia Ján Pavliš vyzdvihol, že bežní Európania sa dnes dokázali spojiť za záujmy národných štátov a tradičných hodnôt. Podľa Pavliša je najvyšší čas postaviť sa proti svojvôli politikov, ktorí dopustili násilnú a nelegálnu islamizáciu národných európskych štátov.

Hanba vám, politici, hanba NATO,“ konštatoval Pavliš s tým, že krajiny aliancie vedú dobyvačné vojny v Afrike a na Blízkom východe, ich výsledkom sú milióny ľudí vo vyhnanstve a bez domova. „Hanba kancelárke Merkelovej, hanba kolaborantom,“ dodal Pavliš. „Títo ľudia predstavujú vážnu hrozbu pre slobodu a bezpečnosť Európy,“ vyslovil sa na adresu migrantov. Ľuďom v núdzi podľa Pavliša treba pomôcť, neznamená to však, že by Európa mala neobmedzene prijímať utečencov z celého sveta. „Nie sme xenofóbni, len sa obávame o budúcnosť svojej krajiny. Nechceme, aby nám cudzinci diktovali a my sme sa im museli prispôsobiť. Páchajú násilné a majetkové trestné činy. My sme tu doma,“ uzavrel Pavliš.

Demonštrácia Európa spoločne proti islamizácii
Foto: SITA/AP
Demonštrácia Európa spoločne proti islamizácii
Foto: SITA/Marko Erd

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať