Dermatologička Alena P. si vypočula rozsudok za autonehodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sudca sudy kladivko
Slovenské súdy nie sú podľa názoru občanov nezávislé. Foto: ilustračné, Shutterstock

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) – Dermatologička Alena P. v pondelok na Okresnom súde Bratislava III priznala vinu za autonehodu, pri ktorej spôsobila inej vodičke ťažké ublíženia na zdraví.

Súd jej následne vymeral trest dva roky podmienečne s odkladom na tri roky a tiež zákaz šoférovania na päť rokov. Prokurátor sa voči výške trestu odvolal, keďže navrhoval trest vo výške troch rokov s podmienečným odkladom na štyri roky. Rozsudok teda ešte nie je právoplatný. „Chcem povedať, že mi je ľúto čo sa stalo a chcem sa ospravedlniť poškodeným,“ uviedla lekárka pred súdom.

V odôvodnení rozsudku samosudca skonštatoval, že obžalovaná nemá záznam v registri trestov, doteraz viedla riadny život, ku skutku sa priznala a oľutovala ho. Zároveň však poukázal na to, že v evidenčnej karte vodiča má obžalovaná uvedených viacero dopravných priestupkov, preto musel pristúpiť k trestu zákazu šoférovania. Keďže sa lekárka pred súdom priznala, výpovede svedkov incidentu neboli potrebné.

Podľa obžaloby spôsobila Alena P. nehodu na jednej z križovatiek v Bratislave v decembri 2014. Na úseku, kde je povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu išla podľa výsledkov vyšetrovania rýchlosťou 84 až 93 kilometrov za hodinu. Svojím autom BMW následne narazila do auta značky Fiat. Vodičke Martine M. spôsobila vážne zranenia vrátane poranenia mozgu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia