Adamec známy z Mafstory bude štátnym tajomníkom ministerstva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Adamec
Zľava: Igor Adamec (Milanko) a Ivan Macho (Prco) počas ukážky z predstavenia Mafiánske historky. Bratislava, 20. máj 2008. Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 30. marca (WebNoviny.sk) – Nová vláda na prvom zasadnutí v stredu vymenovala viacerých štátnych tajomníkov a odvolala a vymenovala aj vedúcich služobných úradov niekoľkých ministerstiev. Máriu Kolíkovú vymenovala vláda do funkcie štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti.

Obrazom: Prezident Kiska vymenoval novú vládu

Na ministerstve životného prostredia bude štátnym tajomníkom Norbert Kurilla a na rezorte pôdohospodárstva bude pôsobiť Jozef Kamenický. Ivana Máčovského vymenovala vláda do funkcie štátneho tajomníka ministerstva obrany. Novým štátnym tajomníkom rezortu kultúry bude Igor Adamec, známy z úspešného seriálu Mafstory či z detskej relácie Kakao.

Kabinet tiež odvolal z funkcie vedúcej služobného úradu ministerstva spravodlivosti Ľubomíru Kubišovú a vymenoval na tento post Janu Britaňákovú. Ľubomíru Kubišovú zároveň vláda vymenovala do funkcie vedúcej služobného úradu envirorezortu. Z tohto postu odvolala Viktora Lehotzkého, ktorý bude na rovnakej funkcii pôsobiť na ministerstve hospodárstva. Martina Čatloša vo funkcii vedúceho služobného úradu ministerstva dopravy vystrieda Marek Čepko.

Z funkcie vedúcej služobného úradu ministerstva zdravotníctva vláda odvolala Zuzanu Kucerovú a vymenovala Jozefa Ráža. Norberta Molnára vo funkcii vedúceho služobného úradu ministerstva školstva nahradí Helena Poláková, o ktorej sa hovorilo ako o možnej ministerke školstva.

Myslíte si, že nová Ficova vláda bude vládnuť celé štyri roky?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MK Ministerstvo kultúry SRVláda SR