Na SMS lístok za euro budete v Bratislave cestovať kratšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mhd, autobus
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 31. marca (WebNoviny.sk) – Od piatka 1. apríla môžu cestujúci mestskou hromadnou dopravou (MHD) v Bratislave využívať 40-minútový SMS cestovný lístok za jedno euro. Cestujúci si ho kúpi zaslaním prázdnej SMS na číslo 1140.

Pôvodný SMS cestovný lístok s časovou platnosťou 70 minút ostáva, jeho cena sa však zvyšuje z 1 eura na 1,30 eur. Cestujúci si ho zakúpia zaslaním prázdnej SMS na číslo 1100. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová, pôvodný SMS cestovný lístok s platnosťou 24 hodín je za nezmenenú cenu 4,50 eur, cestujúci si ho zakúpi zaslaním prázdnej SMS na číslo 1124.

Pre zavedenie tretej etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji DPB zaviedol od 1. novembra minulého roka nové typy lístkov. DPB mal podľa Volfovej pripravený aj nový cenový výmer pre SMS cestovné lístky ešte vlani v novembri, pre zmeny celej štruktúry cestovných lístkov však chcel zmierniť dopad na cestujúcu verejnosť. Päť mesiacov tak fungovala služba SMS cestovný lístok podľa pôvodného cenového výmeru. Ten určuje Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy. DPB preto požiadal o vydanie nového cenového výmeru, ktorým by určili maximálne ceny SMS cestovných lístkov a ich žiadosti vyhoveli.

Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava upozorňuje, že SMS cestovné lístky naďalej platia len na MHD v Bratislave. „Cestujúci je oprávnený nastúpiť do vozidla len s platným prijatým SMS lístkom. Ten platí ako jednorazový cestovný lístok, ktorým nie je možné preukázať sa dodatočne,“ ukončila Volfová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať