Žitňanská verí, že nebude čeliť štrajku ako jej predchodca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lucia Žitňanská
Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská počas rokovania 1. schôdze vlády SR. Bratislava, 30. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 7. apríla (WebNoviny.sk) – Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská chce urobiť maximum, aby sa postavenie zamestnancov v justícii stabilizovalo. V prioritách vlády je aj riešenie štátnej služby a ministerka si myslí, že do tejto oblasti spadajú aj justiční zamestnanci.

Ako uviedla pre média, pevne verí, že nebude čeliť štrajku tak, ako jej predchodca. Minulý rok vo februári bol na súdoch jednodňový výstražný štrajk, na väčšine sa v deň štrajku nepojednávalo. Požiadavky odborárov, medzi ktoré patril aj osobitný zákon o ich postavení, boli splnené len čiastočne.

Justiční zamestnanci majú stále záujem na prijatí osobitného zákona o ich postavení. Zástupcovia odborárov o tom hovorili aj na stretnutí s ministerkou spravodlivosti.

Ako sa uvádza v tlačovej správe odborárov, zhodli sa, že prioritou je prijatie nového zákona o štátnej službe a osobitného zákona. Zhodli sa tiež na častejšej komunikácii a spoločnej snahe na zvýšení dôveryhodnosti justície na Slovensku. Odborový zväz Justície v SR sa svojimi podnetmi podieľa aj na príprave programového vyhlásenia vlády.

Na rokovanie s ministerskou spravodlivosti prišlo už nové vedenie Odborového zväzu Justície v SR. Na konci marca bola do vedenie justičných odborárov zvolená Ingrid Vrkočová. Za členov predsedníctva boli zvolení: Viera Vavreková, Mária Rusnáková, Marta Božková, Ľudmila Bálentová, Pavel Pitoňák, Slavomír Bigoš, Vladimír Bedeč a Erika Berčíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lucia Žitňanská
Firmy a inštitúcie Most-HídMS Ministerstvo spravodlivosti SRVláda SR