Poznáme nominované organizácie na Cenu Nadácie Orange 2015

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Nadácia Orange

BRATISLAVA 8. apríla (WBN/PR) – Členovia hodnotiacich komisií rozhodli o nomináciách 7. ročníka Ceny Nadácie Orange v kategóriách Sociálna inklúzia, Vzdelávanie a Komunitný rozvoj. O ocenenie sa uchádzalo celkovo 92 neziskových organizácií, z nich komisia vybrala 15 najlepších. Víťazov, ktorí si okrem morálneho ocenenia odnesú i finančnú odmenu, spoznáme na slávnostnom gala večere v máji.

Zvyšujú mieru kvality života ľudí s autizmom, oživujú projekt vodného diela či vracajú tému vzdelávania do centra verejného záujmu. Nominované organizácie spája nezištná snaha zlepšovať život ľudí na Slovensku a meniť ho na krajšie miesto pre život. Nadácia Orange pozvala zástupcov pätnástich nominovaných mimovládnych organizácií za rok 2015 do druhého kola. „Sociálna inklúzia, vzdelávanie a komunitný rozvoj sú dlhodobo našimi strategickými prioritami. Cena Nadácie Orange je verejným vyzdvihnutím a poďakovaním neziskovým iniciatívam za to, že prispievajú k tomu, aby sme rástli ako zdravá a zodpovedná občianska spoločnosť. Teším sa, že opäť spoznáme a predstavíme verejnosti výnimočné organizácie, ktoré si zaslúžia našu pozornosť, obdiv a pomoc,“ hovorí správkyňa Nadácie, Andrea Cocherová. Po osobných prezentáciách z nominovaných odborná komisia určí v každej kategórii 3 nositeľov tohtoročnej Ceny Nadácie Orange. Pre ocenené organizácie je určená aj finančná podpora na ďalší rozvoj ich činnosti, a to vo výške 8 000 eur za prvé miesto, 5 000 eur za druhé a 3 000 eur za tretie miesto. Nadácia Orange takto prerozdelí celkovú sumu 48 000 eur.

Rozhodne aj verejnosť

Siedmy ročník prestížneho ocenenia so sebou prináša aj jednu novinku. Na facebookovej stránke Nadácie Orange môžu ľudia od 15. apríla do 13. mája 2016 hlasovať o najlepšiu zo všetkých nominovaných organizácií, ktorej bude odovzdaná Cena verejnosti. Zapojiť sa môže ktokoľvek, kto chce vyjadriť svoje sympatie či poďakovanie vybranej neziskovke. Zo zapojených budú vyžrebovaní traja, ktorí získajú po 2 vstupy na slávnostný gala večer koncom mája. Nominácie umožňujú organizáciám zviditeľnenie ich činnosti, priblíženie širokej verejnosti, čo im môže priniesť nových podporovateľov, sympatizantov aj dobrovoľníkov.

Víťazov spoznáme v máji

Na gala večere sa bude už po tretíkrát odovzdávať aj Cena za občiansku angažovanosť osobnosti, ktorá dlhodobo a systematicky pomáha ľuďom v núdzi, prináša zmysluplné riešenia a ovplyvňuje verejnú mienku v prospech tých, ktorí to najviac potrebujú. Laureátmi tohto ocenenia boli v minulosti riaditeľ OZ Návrat Marek Roháček či zakladateľka Nota Bene, Sandra Tordová. Laureáti Ceny Nadácie Orange za rok 2015 budú vyhlásení v máji na slávnostnom gala večere za prítomnosti nominovaných mimovládnych organizácií, členov hodnotiacej komisie, členov Správnej rady a predstaviteľov Nadácie Orange, zástupcov médií a pozvaných hostí.

Viac informácií nájdete aj na www.nadaciaorange.sk alebo na facebookovom profile Nadácie Orange.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrea Cocherová