Trnavský primátor Bročka bude zarábať viac ako 4 200 eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Brocka
Nový primátor mesta Trnava Peter Bročka si chce posvietiť na staré zmluvy. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

TRNAVA 12. apríla (WebNoviny.sk) – Primátor Trnavy Peter Bročka (NEKA) bude zarábať viac ako 4 200 eur, je to asi o sto eur viac ako doteraz. Plat vo výške 4 226 eur mu v utorok schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Základný plat vyplývajúci zo zákona vo výške 2 817 eur mu zvýšili o 50 percent.

Poslanca Mestského zastupiteľstva v Trnave Rastislava Mráza (KDH) pri rokovaní o plate prvého muža Trnavy zaujímalo, či dodržiava svoj sľub zo začiatku volebného obdobia a dáva časť platu na charitatívne projekty. Bročka mu odpovedal, že sú určité druhy pomoci konkrétnym osobám, ktoré zverejňovať nechce a nebude. Poslanca však upozornil, že aj on sa zúčastnil na dobrovoľníckom sadení stromov, na ktoré kúpil náradie zo svojho platu.

Platy primátorov vychádzajú z priemernej mzdy v národnom hospodárstve za predchádzajúci rok. Tá dosiahla vlani 883 eur, v prípade Trnavy sa násobí koeficientom 3,19. Takto vyrátaný plat môže mestské zastupiteľstvo zvýšiť až o 70 percent, čo by v Trnave znamenalo maximálny plat primátora až takmer 4 800 eur.

Mestské zastupiteľstvo v utorok schválilo aj plat hlavného kontrolóra mesta Trnava, Vladimír Krátky bude po novom zarábať vyše 2 700 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Bročka