O Tatry je veľký záujem, prvenstvo patrí týmto turistom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tatry turist
ilustračné foto Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

POPRAD 17. apríla (WebNoviny.sk) – V regióne Vysoké Tatry vlani ubytovali vyše 434-tisíc návštevníkov, pričom viac ako 66 percent tvorili Slováci. Prekvapil aj návrat Nemcov či Maďarov. Podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenky Maťašovskej bol zatiaľ rok 2015 pre tento región najlepším od vzniku Slovenskej republiky. „Celkový počet prenocovaní v minulom roku dosiahol viac ako 1,2 milióna a tržby oproti roku 2014 narástli o 16,84 percenta,“ informovala.

„Podľa štatistík sa región už v roku 2011 vyrovnal s následkami hospodárskej krízy z roku 2009, a to predovšetkým masívnym nárastom slovenských turistov. Už vtedy tvorili takmer 62 percent z počtu všetkých ubytovaných hostí v regióne,“ doplnila. „Tieto čísla teda len potvrdzujú, že pilierom cestovného ruchu v Tatrách je domáci cestovný ruch. Za Slovákmi nasledujú Česi, po nich Poliaci, skokani roka sú Nemci, následne Maďari, Ukrajinci, Kórejci, Rakúšania, Litovčania a desiatku uzatvárajú hostia z Veľkej Británie,“ povedala Maťašovská.

Tatranci majú za sebou prvé mesiace roku 2016, obsadenosť ubytovacích zariadení bola aj v neštandardne teplej zime podľa nich výborná. Januárové štatistiky ukazujú nárast 16 percent vo vybratej dani za ubytovanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia