Študenti, hľadáte brigádu? Môžete byť aj vodičmi električiek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Električka
Kurz vodiča električky, vstupné zdravotné vyšetrenia i psychotesty študentom zabezpečí Dopravný podnik Bratislava. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Vysokoškolskí študenti si môžu v Bratislave privyrobiť aj ako vodiči električiek. Brigádu ponúka Dopravný podnik Bratislava, ktorý chce aj takýmto spôsobom doplniť vodičov.

Vodičský kurz, vstupnú zdravotnú prehliadku i psychotesty zabezpečí Dopravný podnik. Podmienkou je vek nad 21 rokov, vodičský preukaz skupiny B a doložiť treba výpis z registra trestov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Študentom sľubujú slušné zárobky

Náborom vysokoškolákov chce Dopravný podnik rozšíriť rady svojich vodičov, študentom sľubujú slušné zárobky. Dopravca brigádnikom ponúka rovnakú hodinovú mzdu ako má vodič na plný úväzok.

„Snažíme sa ponúknuť možnosť tým mladým ľuďom, ktorí ešte nemajú svoje pracovné zaradenie alebo tým, ktorí ešte svoju pracovnú dráhu nezačali. Boli by sme radi, aby prišli do našich radov,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Milan Urban.

„Urobíme im kurz vodiča električky, čiže počas štúdia si môžu slušne privyrobiť. Samozrejme, ak ich táto práca osloví nielen pre doplnkový príjem, ale zapáči sa im táto profesia pre jej samotnú podstatu, či už kontakt s technikou, kontakt s ľuďmi, určitý rytmus a v neposlednom rade aj kolektív ľudí, ktorí Dopravný podnik Bratislava tvoria, budeme radi, keď ich táto práca osloví natoľko, že ostanú našimi kolegami natrvalo,“ dodáva s tým, že neskôr by mohli študentom ponúknuť aj ďalšie spôsoby rekvalifikácie na vyššie druhy dopravy – napríklad na autobusovú či trolejbusovú, prípadne ďalšie pracovné možnosti.

Chcú osloviť viacero vysokých škôl

Dopravný podnik chce osloviť viacero vysokých škôl – napríklad Slovenskú technickú univerzitu, Ekonomickú univerzitu či Univerzitu Komenského. Brigádu ponúknu aj do študentských agentúr, informácie o nábore umiestnia aj vo vozidlách MHD či na zastávkach. Vodičský kurz i vstupné vyšetrenia zabezpečí Dopravný podnik Bratislava.

Prihlásiť sa podľa Volfovej môže každý záujemca, ktorý splní požiadavky na výkon práce. Musí mať viac ako 21 rokov, vodičský preukaz skupiny B a doložiť výpis z registra trestov.

Do kurzu môžu študenti nastúpiť už od 1. mája, absolvujú tu aj zdravotnú prehliadku a psychotesty potrebné k práci vodiča. „Keďže sú s tým spojené aj isté náklady, študent sa zmluvou zaviaže k odpracovaniu určitého objemu práce,“ prízvukuje Dopravný podnik.

Svoje životopisy môžu študenti posielať na personálne oddelenie DPB, Olejkárska 1, 814 52, Bratislava. Prihlásiť sa môžu aj telefonicky na číslach 02/59502234, 02/59502121 alebo e-mailom na vodici@dpb.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie DPB Dopravný podnik Bratislava