Mikloš bude na Ukrajine viesť skupinu pre podporu reforiem

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mikloš bude na Ukrajine viesť skupinu pre podporu reforiem
Foto: SITA/Diana Černáková

Kyjev 15. apríla (WebNoviny.sk) – Ivan Mikloš, ktorý bol poradcom bývalej ukrajinskej ministerky financií Natalije Jareskovej a bývalého ministra ekonomického rozvoja Aivarasa Abromavičiusa, bude naďalej spolupracovať s novou vládou. Bude stáť na čele skupiny pre podporu reforiem, oznámil nový ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman.

Podľa agentúry UNIAN Hrojsman povedal, že kabinet vytvorí „jadro“, ktoré predstavia na budúci týždeň. „Existuje predbežná dohoda, že to bude skupina pre podporu reforiem, ktorú bude viesť Ivan Mikloš,“ povedal Hrojsman poslancom ukrajinského parlamente.

Agentúra UNIAN pripomenula, že Hrojsman ešte skôr ponúkol Miklošovi post ministra financií. Mikloš ale ponuku neprijal, ako uviedol 12. apríla v stanovisku pre médiá. „Dôvodom môjho rozhodnutia je, že v prípade prijatia tejto ponuky by som stratil slovenské občianstvo. Táto záležitosť je pre mňa rovnako citlivá ako pre ukrajinskú stranu skutočnosť, že by člen ich vlády nemal ukrajinské občianstvo,“ vysvetlil Mikloš, bývalý slovenský minister financií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan MiklošVolodymyr Hrojsman