Vodič neprežil čelnú zrážku, zahynul aj motocyklista

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Žilina

BRATISLAVA/ŽILINA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Život 35-ročného vodiča si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v sobotu po 22:00 na ceste prvej triedy (I/18) pri žilinskej mestskej časti Mojšova Lúčka. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, 28-ročný vodič zo Žiliny v tom čase išiel autom značky Škoda Octavia v smere od Žiliny na Martin.

Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim autom Volkswagen Passat, ktoré šoféroval 35-ročný vodič z okresu Žarnovica. Ten na následky zrážky zahynul. Vodič auta Škoda a jeho 31-ročný spolujazdec utrpeli predbežne ťažké zranenia. U vodiča Škody policajti nariadili odber krvi za účelom zistenia, či nebol pod vplyvom návykovej látky. U zosnulého vodiča bude vykonaná pitva. V súvislosti s touto nehodou zároveň polícia začala vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia.

Neprispôsobená rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a následný šmyk sa pravdepodobne stali osudovým pre 40-ročného motocyklistu Ľuboša z Partizánskeho. K nehode došlo v sobotu podvečer v okrese Bánovce nad Bebravou. Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trenčíne Eleny Antalovej motocyklista jazdil v sobotu cca o 18:10 na motocykli Aprilia 1000 po ceste tretej triedy v smere od Rybian na Borčany. Po prejdení rovného úseku cesty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a dostal s motocyklom šmyk. V dôsledku toho spadol na zem a narazil do zvodidiel vľavo mimo cesty. Po páde Ľuboš utrpel mnohopočetné zranenia, na následky ktorých podľahol po niekoľkých hodinách v nemocnici v Topoľčanoch. Na motocykli vznikla škoda asi 2000 eur.

Presná príčina tejto nehody je v štádiu vyšetrovania.

Antalová opakovane upozorňuje motocyklistov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a jazdili opatrne. V Trenčianskom kraji už od začiatku motocyklistickej sezóny v priebehu dvoch týždňov vyhasol už druhý život motocyklistu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia