Uber v Bratislave je lacnejší, ceny znížil o 15 percent

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Taxi
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 18. apríla (WebNoviny.sk) – Uber funguje cez aplikáciu, ktorú musí mať klient nainštalovanú vo svojom smartfóne. Vďaka nej si môže nájsť vodiča, ktorý je voľný a zaobstarať si odvoz. Pre využívanie tejto služby je nutné, aby mal klient aj kreditnú kartu. Nemusí mať teda pri sebe žiadnu hotovosť, pretože cez zaregistrovanú kreditnú kartu sa cesta automaticky vyúčtuje.

Spoločnosť Uber považujú mnohí, najmä z radov taxikárov, za kontroverznú. Vodičom sa môže stať prakticky ktokoľvek. V mnohých krajinách spôsobila táto služba protesty a v niektorých ju dokonca zakázali súdy. V Bratislave sa však spoločnosti Uber zjavne darí, a preto od dnes jej služby zlacnejú.

Znížené cestovné je výhodné aj pre partnerských vodičov Uber. Väčší dopyt im totižto zabezpečí viac jázd, čím sa zvýši ich zisk. Uber pristúpil ku kroku zníženia cien na základe skúseností z iných krajín. „Nižšie ceny vedú k vyššiemu počtu objednaných jázd za hodinu, čo prináša obojstrannú spokojnosť u partnerských vodičov i cestujúcich. Partnerskí vodiči majú menšie prestoje, využívajú tak svoje vozidlo efektívnejšie a dokážu si zvýšiť svoj príjem,“ uvádza Uber.

Podľa nového cenníka je nástupná sadzba 1,20 eur, cena za kilometer 0,39 eur, cena za minútu 0,07 eur a minimálne cestové sa znížilo na úroveň dve eurá.

Ceny za vybrané trasy v rámci mesta sa zmenia nasledovne:

Autobusová stanica – Námestie SNP: stará cena: 3,33 eur, nová cena: 2,77 eur

OC Central – Hlavná stanica: stará cena: 3,11 eur nová cena: 2,65 eur

Letisko M.R. Štefánikova – Hotel Carlton: stará cena: 7,50 eur, nová cena: 6,40 eur

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia