Polícia si počas rýchlostného maratónu posvieti na vodičov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Podľa policajných štatistík sa na Slovensku od začiatku roka stalo 2 447 dopravných nehôd pri ktorých zahynulo 37 osôb. Foto: SITA/ Robert Tappert

BRATISLAVA 21. apríla (WebNoviny.sk) – Hlavne na rýchlosť sa zamerajú policajti počas 24-hodinového Rýchlostného maratónu 2016. Dopravno-preventívna akcia sa začne vo štvrtok. Ako uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, do znižovania počtu dopravných nehôd polícia zapája už druhý rok aj širokú verejnosť.

Od 18. marca do 3. apríla 2016 mohol ktokoľvek navrhnúť úseky ciest pre Rýchlostný maratón na stránke Ministerstva vnútra SR, stačilo len vyplniť jednoduchú tabuľku. Išlo o miesta, na ktorých z ich pohľadu najčastejšie dochádza k porušovaniu pravidiel cestnej premávky.

Napriek tomu, že ide o preventívnu akciu, závažné priestupky budú policajti riešiť nekompromisne, upozornila Baloghová. Navrhované úseky ciest budú operatívne využívané aj pri kontrole v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky počas celého roka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR