Mnohé zo sľubov vlády zostanú podľa Kotlebu len sľubmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian Kotleba
Poslanec Marian Kotleba za stranu ĽS Naše Slovensko počas ustanovujúcej schôdze parlamentu - VII. volebného obdobia . Bratislava, 23. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 22. apríla (WebNoviny.sk) – Mnohé z pekných a zásadných sľubov v programovom vyhlásení vlády zostanú podľa poslanca za stranu Kotleba – ĽSNS Mariana Kotlebu len sľubmi. „Keby som však hodnotil jednotlivé oblasti vládneho programu, len by som sa kĺzal po povrchu problémov, ktoré dnes zmietajú Slovensko a po povrchu problémov, ktoré trápia všetkých ľudí,“ povedal pri hodnotení programového vyhlásenia vlády v parlamente.

Vláda sa podľa Kotlebu vo svojom vládnom programe nazvala vládou kontinuity, no nevie, či je vládou kontinuity rozkrádania štátu, likvidácie strednej vrstvy či privatizácie zdravotníctva. „Vláda ponúka veľké množstvo pekných sľubov, ktoré na papieri vyzerajú lákavo a neodolateľne, no skutočnosť je taká, že na realizáciu väčšiny z nich nebude mať vláda ani pri najlepšej vôli možnosť alebo odvahu,“ povedal v rozprave.

Poslanec za Kotleba-ĽSNS uviedol dva konkrétne príklady, na ktoré nebude mať vláda podľa neho za celé svoje volebné obdobie odvahu.

Po prvé ide o to, že vláda sľúbila, že pacient bude na prvom mieste. „Ako chce vláda zabezpečiť, aby bol pacient konečne na prvom mieste, keď dnes je v zdravotníctve na prvom mieste zisk súkromných finančných skupín,“ povedal Kotleba.

Druhým príkladom je pôdohospodárska politika štátu, a teda podpora zvýšenia podielu domácich produktov z domácich surovín na spotrebnom trhu. „Ako myšlienka je to veľmi pekné a nespochybniteľné, no ani táto vec nie je z pohľadu súčasnej vlády realizovateľná,“ povedal poslanec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše SlovenskoNR SR Národná rada Slovenskej republikyVláda SR