Sme lídrami opozície, vyhlásil Sulík a priblížil plány SaS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Richard Sulík
Predseda Sas Richard Sulík počas tlačovej besedy po kongrese strany Sloboda a Solidarita v rámci voľby členov Republikovej rady a Dozornej a rozhodcovskej komisie strany v Bratislave. Bratislava, 23. apríl 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 23. apríla (WebNoviny.sk) – Prioritou pre politickú stranu Sloboda a Solidarita bude v najbližšom období dobudovanie regionálnych štruktúr. Vyhlásil to v sobotu na tlačovej besede po ôsmom kongrese strany predseda Richard Sulík. „Sme najväčšou a najstaršou pravicovou stranou, sme lídrami opozície,“ povedal Sulík s tým, že strana má zámer byť aktívnejšia v regiónoch. „Chceme byť aktívnejší na celom Slovensku,“ povedal.

Podľa podpredsedu strany Ľubomíra Galka súčasných 21 poslancov strany v parlamente naznačuje, že strana chce byť tvrdou ale konštruktívnou opozíciou. „Naším cieľom je, aby táto vláda vládla čo najmenej,“ vyhlásil. Podľa Galka sa takisto napĺňajú obavy, že novovytvorená vláda je hegemóniou Smeru-SD. „Programový vyhlásenie vlády je kontinuálne s predošlou vládou Smeru, nič nenaznačuje zmenu,“ povedal Galko.

Podľa ďalšieho podpredsedu strany Jozefa Mihála je vidieť, že súčasná vláda je zlepencom oligarchov. „Vplyv pravice v programovom vyhlásení necítiť,“ povedal. Mihál zároveň na kongrese oznámil zámer kandidovať za predsedu strany. Rovnaký zámer má na budúcoročnom kongrese aj súčasný predseda strany Richard Sulík. „Čím viac bude kandidátov, tým viac ponúk pre členov strany. Zvolený kandidát môže rátať s mojou podporou,“ dodal Sulík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír GalkoRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a SolidaritaVláda SR