V Rajeckých Tepliciach havaroval autobus a osobné auto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda, autobus
Hrozivo vyzerajúca utorková nehoda autobusu medzi Nižnou Rybnicou a obcou Veľké Revištia v Sobraneckom okrese sa skončila iba s ľahkými zraneniami. Vodič Scanie vyšiel na nespevnenú krajnicu, následne sa prevrátil do priekopy a v šmyku narazil do stromu. V autobuse sa viezlo 13 cestujúcich, dvaja z nich a vodič utrpeli zranenia, z ktorých sa budú liečiť asi týždeň. Šoférovi alkohol nezistili. Škody na vozidle vyčíslili na zhruba 10 tisíc eur. Bratislava, 9. marec 2016. Foto: SITA/KR PZ Košice

BRATISLAVA/RAJECKÉ TEPLICE 28. apríla (WebNoviny.sk) – Po raňajšej zrážke autobusu s osobným autom v mestskej časti Rajeckých Teplíc v Poluvsí zostávajú v žilinskej fakultnej nemocnici dve ženy, ktoré utrpeli zlomeniny stavcov. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová. „Lekári žilinskej fakultnej nemocnice ošetrili šesť žien a troch mužov. Išlo o ľahšie zranenia ako narazenie chrbtice alebo ľahší otras mozgu,“ uviedla. Sedem ľudí po ošetrení prepustili domov.

Nehoda sa stala ráno pred 6:30. Dvadsaťdvaročný vodič VW Lupo pravdepodobne dostal mikrospánok, prešiel do protismeru a zrazil sa s autobusom. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, autobus po náraze zišiel z cesty, narazil do stromu a prevrátil sa na pravú stranu. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vodičom alkohol nezistili.

„Pohotovosť a profesionalita 47-ročného šoféra autobusu zachránila vodičovi auta život. Takéto čelné zrážky sa končia podstatne vážnejšie,“ skonštatovala Ivana Strelcová, hovorkyňa SAD Žilina. Vodič autobusu podľa jej slov strhol vozidlo doprava na krajnicu, čím minimalizoval čelný náraz. „Tieto autobusy sú vyrobené tak, aby aj pri vážnej nehode, keď sa autobus prevráti, zostala konštrukcia autobusu nepoškodená. Zranenia zvyčajne nastávajú pri pohybe cestujúcich,“ dodala. Dopravná spoločnosť aj preto zavádza v prímestskej doprave bezpečnostné pásy. Autobus mal podľa Strelcovej kvalitné pneumatiky používané štandardne počas zimy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať