Nadácia Ekopolis obnoví turistické chodníky a cyklotrasy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cyklotrasa
Foto: Ilustračné foto SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 1. mája (WebNoviny.sk) – Nadácia Ekopolis tento rok podporí obnovu turistických chodníkov, cykloturistických trás ako aj infraštruktúry v piatich známych turistických lokalitách na Slovensku. Prostredníctvom programu Živé chodníky a vďaka podpore Horalky od Sedity dostane päť projektov podporu v celkovej sume 20 000 eur. V rámci projektov budú obnovené frekventované chodníky v lokalite Žiarskej doliny, Muránskej planiny a Malých Karpát, obnoví sa ich značenie a pribudne drobná infraštruktúra. Ďalšie projekty sa zameriavajú na vylepšenie značenia a infraštruktúry na populárnej cyklotrase Rodinná cestička medzi Banskou Bystricou a Zvolenom ako aj sieť cyklotrás s názvom Bajkom k tajchom v Štiavnických vrchoch.

„Turistické a cykloturistické trasy považujeme za rodinné striebro slovenského cestovného ruchu a preto sme radi, že pomôžeme obnoviť niektoré z využívaných trás. Treba sa pritom poďakovať značkárom, ktorí trasy udržujú a dokonca vylepšujú de facto bez nároku na odmenu a zásadným spôsobom prispievajú k udržateľnému turizmu na Slovensku,“ informoval Ján Roháč, programový manažér Nadácie Ekopolis.

Cieľom programu Živé chodníky je obnova a vylepšovanie turistických značených chodníkov a verejných priestranstiev využívaných turistami. Program Živé chodníky vznikol v roku 2007 a pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 je však zameraný na celé územie Slovenska. V priebehu rokov 2007 až 2014 bolo prostredníctvom programu obnovených celkovo vyše 1 000 kilometrov turistických chodníkov, na ktorých pribudli desaťtisíce maľovaných značiek a stovky smerovníkov. Viac informácií získate na internetovej stránke www.ekopolis.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať