Titul Zlatý Amos získal učiteľ Maroš Jakim

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Učiteľ Maroš Jakim z Obchodnej akadémie (OA) Račianska oslavuje získanie titulu Zlatý Amos 2016 po finálovom kole ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku. Košice, 2. máj 2016. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 3. mája (WebNoviny.sk) – Maroš Jakim z Obchodnej akadémie na Račianskej ulici 107 Bratislava sa v pondelok stal víťazom jubilejného desiateho ročníka populárnej celoslovenskej ankety o najobľúbenejšieho učiteľa Zlatý Amos spomedzi ôsmich finalistov. Jakim okrem putovných insígnií – žezla a koruny, získal aj finančnú odmenu 2 500 eur. Žiaci do ankety prihlásili 35 učiteľov.

„Je to neopísateľný pocit. Som dojatý a fakt som to nečakal,“ povedal Jakim, ktorý vyučuje telocvik. Vo finále mal spolu so žiakmi za úlohu zobraziť postavu Ľudovíta Štúra v romantickej scénke. „S pomocou žiakov a všetkých mojich kolegov sa mi rolu podarilo zvládnuť, za čo im všetkým ďakujem. Žiaci urobili scenár, navrhli kostýmy a ostatné. Ja som sa hlavne snažil, aby som im to nezbabral,“ povedal po prebratí insígnií Jakim.

V internetovom hlasovaní žiaci a verejnosť rozhodli o udelení titulu Amos Sympaťák učiteľovi Jaroslavovi Švestkovi z SOŠ technická zo Šurian, pričom táto škola získala titul Zlatá škola. Cenu Jána Gašperana, ktorý bol zakladateľom ankety, získala učiteľka SOŠ technická zo Šurian Mária Urbanová. Na slávnostnom finálovom večera odovzdali aj titul Naj učiteľ chémie, fyziky a matematiky, viacerí ďalší učitelia získali ocennie Pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať.

Predsedníčka poroty Eva Klikáčová uviedla, že desiaty ročník bol náročný, pretože učitelia a žiaci prišli výborne pripravení. Anketa má z roka na rok väčšiu obľubu a stúpajúcu úroveň. „Bola to fantastická robota. Desať rokov pripravovať takéto podujatie dá zabrať, odmenou je nadšenie a radosť žiakov i učiteľov,“ povedala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová. Doložila, že po krátkom oddychu začne príprava jedenásteho ročníka a vyslovila presvedčenie, že toto podujatie oslávi aj dvadsiate výročie.

Ako uviedla Vadásyová, za uplynulých 9 rokov bolo ocenených vyše 50 úžasných učiteľov z celého Slovenska. Do ankety sa zapojilo 36 701 žiakov, 479 základných a stredných škôl, celkovo bolo 623 učiteľských nominácii a viac ako 83 000 eur získali ocenení učitelia, žiaci a školy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať