Ľudia najviac dôverujú SNS, najmenej Smeru a kotlebovcom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marian Kotleba
Marian Kotleba. Foto: SITA/Jakub Julény

BRATISLAVA 3. máj (WebNoviny.sk) – Najviac ľudí dôveruje strane SNS a najmenej Smeru-SD. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý pre agentúru SITA uskutočnila agentúra Polis v dňoch 22. až 29. apríla. Ako informoval Ján Baránek z Polisu, výberovú vzorku tvorilo 1502 respondentov starších ako 18 rokov na území celého Slovenska.

Podľa prieskumu, najviac, 35 percent opýtaných, dôveruje strane SNS. Nasledujú strany SMER-SD s 34,6 percenta, SaS s 21,9 percenta a Most-Híd s 20,7 percenta.

Piatym je hnutie OĽaNO – NOVA s 13 percentami, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko by mala tiež 13 percent. Strane KDH dôveruje 5,5 percenta opýtaných, strane SME RODINA – Boris Kollár 5 percent. Nasledujú strany #SIEŤ so 4,2 percenta a SMK-MKP s 2,5 percenta. Respondentom položili otázku: „Ktorým politickým stranám najviac dôverujete?“

Respondentov sa pýtali aj otázku: „Ktorým politickým stranám najmenej dôverujete?“ Na prvom mieste s 32,1 percenta je SMER-SD, za ním Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko s 21,5 percenta a OĽaNO – NOVA s 19 percentami. Nasledujú SME RODINA – Boris Kollár s 16,6 percenta, #SIEŤ (16,5), SNS (8,9), Most-Híd (4,6), SaS (3,8) a KDH (3).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Boris KollárJán Baránek