Platforma Ľud KDH chce vo vedení hnutia úplne nových ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
KDH
Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 3. mája (WebNoviny.sk) – Platforma Ľud KDH chce vo vedení hnutia úplne nových ľudí. Ako informoval agentúru SITA jeden zo zakladateľov platformy Miroslav Kráľ, od kandidátov na predsedu chcú počuť aj jasnú a uveriteľnú stratégiu a víziu, chcú počuť nové témy, ktorými nové vedenie bude chcieť osloviť spoločnosť. Od kandidátov na predsedu chcú počuť mená ľudí, ktorí sa na ich víziách a stratégiách budú podieľať, teda nielen členov nového predsedníctva, ale aj mená menovaných funkcionárov, ktorých si budúci predseda KDH po zvolení dosadí.

Podľa Kráľa aj na základe predsedom vymenovaných ľudí do funkcií, ako je ústredný tajomník, riaditeľ tlačového oddelenia, hovorca KDH, riaditeľ zahraničného oddelenia, sekretariát a iní, sa chcú v platforme rozhodnúť, či daného kandidáta na predsedu KDH podporia, alebo nie. „Ľudia už nechcú byť klamaní rečami, že je to len predsedova právomoc. Áno, je to predsedova právomoc, ale nech dopredu každý kandidát povie, koho do akej funkcie navrhne, aby sa ľudia mohli správne rozhodnúť pre daného kandidáta na predsedu KDH,“ vyhlásil Kráľ s tým, že KDH nie je súkromná firma, ale politické hnutie pod kontrolou verejnosti.

KDH po neúspechu vo voľbách bude voliť nové vedenie na sneme, ktorý by mal byť 11. júna v Ružomberku. Súčasné vedenie na čele s Jánom Figeľom totiž po volebnom fiasku ohlásilo, že sa vzdáva funkcií. Kandidáti na post predsedu sú zatiaľ traja. Podľa informácií agentúry SITA by o post predsedu KDH s Milanom Majerským, ktorého odporúča bývalý predseda hnutia Ján Figeľ, a exposlancom parlamentu Alojzom Hlinom mala súperiť Eleonóra Porubcová z Prievidze.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Figeľ
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie