Na ruských motorkárov sú slovenskí policajti pripravení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Putinovi Noční vlci prišli na Slovensko
Ruskí motorkári z klubu Noční vlci a motorkári z Česka a Slovenska počas príchodu na Slovensko. Motorkári položia vence a kvety k pomníku sovietskych vojakov na bratislavskom Slavíne. Sekule, 2. máj 2015. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 3. mája (WebNoviny.sk) – Polícia je na plánovaný prejazd príslušníkov ruského motorkárskeho klubu Noční vlci Slovenskom pripravená. „Situáciu neustále monitorujeme, ak by bol narušený verejný poriadok alebo by sa dopúšťali dopravných priestupkov, príslušné zložky budú pripravené zasiahnuť,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca Prezídia policajného zboru Martin Wäldl.

Členovia ruského motorkárskeho klubu Noční vlci v rámci svojej cesty do Berlína opäť zavítajú na Slovensko. Na sociálnych sieťach zverejnili motorkári plán cesty, podľa ktorého majú v stredu o 10:30 naplánované kladenie vencov na bratislavskom Slavíne.

Obrazom: Noční vlci prišli na Slovensko aj vlani

Následne podľa plánu vyrazia na cestu na východné Slovensko, kde majú položiť vence pri pamätníku na Dukle a vo Svidníku. Vo štvrtok 5. mája prídu do Banskej Bystrice, kde majú naplánované kladenie vencov a tiež návštevu Múzea SNP. Navštívia aj pamätník na Jankovom vŕšku a múzeum Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci.

V piatok 6. mája sa majú podľa plánu vrátiť do Bratislavy, kde majú o 11:00 naplánovanú návštevu veľvyslanectva Ruskej federácie. Potom by mali vyraziť na cestu do Viedne. Je pravdepodobné, že ruských motorkárov budú pri ceste sprevádzať aj kolegovia z iných krajín, vrátene domácich slovenských.

Rovnako ako uplynulý rok si motorkári z klubu Noční vlci chcú jazdou z Moskvy do Berlína pripomenúť porážku nacistického Nemecka v roku 1945. Šéf klubu Aleksandr Zaldostanov, známy ako Chirurg, je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimíra Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou.

Klub Noční vlci je známy ruským nacionalizmom a otvorene podporoval napríklad anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Jeho členovia sa tiež hlásia k pravoslávnej viere, čo ich podľa vlastných slov odlišuje od ostatných motorkárskych klubov, ktoré sú zapletené v kriminálnych aktivitách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR