Štefánik by mal byť pre vojakov inšpiráciou, vraví Gajdoš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Gajdoš
Minister obrany Peter Gajdoš (vľavo) počas pietnej spomienky pri príležitosti 97. výročia tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika. Ivanka pri Dunaji, 3. máj 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 3. mája (WebNoviny.sk) – Slovensko bude napredovať vtedy, keď si naďalej budeme pripomínať a aj realizovať hodnoty a myšlienky, ktoré boli blízke generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi.

Zdôraznil to v utorok podvečer minister obrany Peter Gajdoš na pietnej spomienke pri príležitosti 97. výročia tragickej smrti Štefánika na jeho mohyle na Bradle. Zúčastnil sa na nej aj podpredseda vlády pre investície Peter Pellegrini.

„Generál Štefánik veril v nezničiteľnú vnútornú silu a vyspelosť slovenského národa. Osud Slovákov mu nebol ľahostajný a sám sa vyjadril, ako veľmi by si prial, aby jeho práca bola prínosom pre celý náš národ. Tento jeho odkaz by mal byť aj v dnešnej dobe inšpiráciou pre všetkých profesionálnych vojakov,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

Ako ďalej minister Gajdoš uviedol, jeho osobne zaujala na generálovi Štefánikovi rozhodnosť a cieľavedomosť. „Sám veľmi dobre viem, že generálska hviezda nie je vôbec samozrejmosť, ale odzrkadľuje roky tvrdej práce a znamená ocenenie a uznanie. A to si generál Štefánik rozhodne zaslúži,“ povedal minister.

Informáciu poskytla hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Danka CapákováM. R. ŠtefánikPeter GajdošPeter Pellegrini
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SR