História sa neopakuje, ale chyby áno, vraví Uhrík z ĽS NS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ustanovujúca schôdza parlamentu: Poslanci zložili aj sľub
Poslanec NR SR Milan Uhrík za stranu ĽS Naše Slovensko skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze NR SR - VII. volebného obdobia. Bratislava, 23. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 8. mája (WebNoviny.sk) – História sa podľa poslanca NR SR Milana Uhríka (Ľudová strana Naše Slovensko) neopakuje, ale opakujú sa chyby, ktoré ľudia robia.

Ako povedal v nedeľu pre agentúru SITA v súvislosti s koncom druhej svetovej vojny, ak sa v niečom západné „demokratické“ mocnosti z medzivojnového obdobia nepoučili, tak je to zistenie, že niektoré krajiny nemožno zlomiť a priviesť k „demokracii“ tým, že ich sankciami a ekonomickým deptaním zatlačia do kúta. „Práve takáto politika Západu totiž prispela k zjednoteniu a vzostupu medzivojnového Nemecka. Dnes sa táto chyba opakuje – tentokrát vo vzťahu k Rusku,“ upozornil poslanec.

Rusko je podľa Uhríka kvôli svojej odolnosti voči západným korporáciám čoraz viac izolované a trestané. „Európska únia obmedzuje v niektorých oblastiach suverenitu členských štátov viac, než to robilo nacistické Nemecko. Na ovládanie krajín sa síce snaží používať modernejšie a naoko jemnejšie spôsoby, ale cieľ zostáva jasný – je ním snaha o absolútnu likvidáciu všetkých národných štátov a vytvorenie jedného korporátneho superštátu plného bytostí bez identity. Napriek tomu nám liberáli aj naďalej tvrdia, že najvážnejšou hrozbou pre Európu je nacionalizmus,“ vyhlásil Uhrík.

Na otázku, čo bolo hlavnou príčinou najväčších vojen na našom kontinente Uhrík povedal: „Nebola ňou práve príliš násilná snaha o ovládnutie a zjednotenie Európy?! Najskôr sa o to pokúsil vojensky Napoleon. Potom krajiny, ktoré sa snažili dobyť Európu v I. a II. svetovej vojne. A dnes sa európske štáty stávajú nesvojprávnymi práve kvôli diktátu Bruselu.“

Členské štáty EÚ nemôžu už podľa Uhríka samostatne rozhodovať dokonca ani o tom, či na svoje územie vpustia, alebo nevpustia inváziu imigrantov z Afriky. „Pokiaľ bude tento diktát vlády z Bruselu pokračovať, je len otázkou času, kedy sa duch skutočnej Európy opäť postaví na odpor. Dúfajme, že to nedopadne tak tragicky, ako naposledy,“ dodal Uhrík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Milan Uhrík
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše SlovenskoNR SR Národná rada Slovenskej republiky