Norbert dostal za znásilnenie a vraždu 24 rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Súd, kladivko
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 9. mája (WebNoviny.sk) – Úhrnný trest vo výške 24 rokov dnes senát Okresného súdu Bratislava I uložil obžalovanému Norbertovi M. Vinným ho uznal z trestného činu znásilnenia v súbehu s trestným činom krádeže a z obzvlášť závažného zločinu vraždy so sexuálnym motívom. Trest si má Norbert M. odpykať v tretej nápravnovýchovnej skupine pričom súd mu tiež uložil ochranný dohľad na dva roky. Obžalovaný sa proti rozsudku odvolal, prípadom sa teda bude zaoberať Krajský súd v

Podľa obžaloby Norbert M. v novembri 2014 napadol a následne znásilnil v tom čase maloletú Martinu T., ktorá vtedy bola pod silným vplyvom alkoholu, pričom jej spôsobil viaceré zranenia vrátane otrasu mozgu. Následne jej tiež ukradol mobilný telefón a finančnú hotovosť. Následne v máji roku 2015 na Betliarskej ulici v bratislavskej Petržalke údermi do hlavy a krku zavraždil 25-ročnú Andreu H., s ktorou sa pred tým zabával v bare. Žena zomrela na následky opuchu mozgu, pričom obžalovaný jej tiež poranil genitálie sklenenou fľašou.

„Rozhodnutie súd založil na dôkazoch a ich vyhodnotení,“ vyhlásil predseda senátu s tým, že výpovede svedkov a znalecké dokazovanie najmä v oblasti analýzy DNA tvorili „ucelenú reťaz, logickú a ničím nenarušenú“. Stopy DNA obžalovaného totiž znalci objavili na oblečení oboch obetí. „Vina bola preukázaná bez akejkoľvek rozumnej pochybnosti,“ dodal.

Telo 25-ročnej Bratislavčanky Andrey H. našli v máji minulého roku na Betliarskej ulici v bratislavskej Petržalke. Z jej vraždy následne polícia obvinila vtedy 40-ročného Norberta M. Polícia mu zároveň pripisovala aj znásilnenie z novembra 2014 v Bratislave. Obžalovaný podľa výsledkov vyšetrovania surovo fyzicky napadol 17-ročnú Martinu T., bezbrannú ju následne znásilnil. Dievča malo otras mozgu, podliatiny na tvári, zmliaždený hrudník a aj viaceré zranenia v oblasti genitálií. Po znásilnení dievčine ukradol osobné veci a z miesta odišiel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia