Ministerstvo na Deň Európy spustilo web predsedníctva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pocitac internet
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 9. mája (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zahraničných vecí v pondelok, na Deň Európy, spustilo oficiálnu webovú stránku slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie www.eu2016.sk.

Web je určený aj širokej verejnosti

Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, stránka je k dispozícii v štyroch jazykových mutáciách – v slovenčine, angličtine, francúzštine a nemčine. Je určená médiám, politikom, štátnym zamestnancom, medzinárodným expertom, mimovládnym organizáciám, ale aj širokej verejnosti.

Web okrem aktualít prinesie aj informácie o programe a prioritách, rozpočte či hlavných dejiskách podujatí. Jeho súčasťou je aj niekoľko silných prezentačných prvkov, ako napríklad sekcie „Navštívte Slovensko“ alebo „Vizuálna prezentácia“. Všetky prvky webstránky budú plne funkčné s nástupom nášho predsedníctva, teda 1. júla.

Predsedníctvo má webom prispieť k prezentácii krajiny

„Chceme, aby predsedníctvo SR v Rade EÚ prispelo k prezentácii krajiny. Je dôležité ponúknuť zahraničným návštevníkom relevantné informácie a zaujímavý obsah. Všetko podstatné sa o našom predsedníctve a Slovensku dozvedia z webu,“ uviedol splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivan Korčok. Internetová stránka je podľa šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka komplexná, prehľadná, dynamická a zároveň intuitívna.

Dynamickou časťou webu eu2016.sk je podľa ministerstva najmä sekcia „Aktuality“. V nej sa nachádzajú viaceré komunikačné nástroje vrátane tlačových správ, vyhlásení či infografík. Súčasťou webu bude aj foto a video galéria. Spolu so spustením stránky sa zároveň otvorí aj možnosť akreditácie pre novinárov na predsednícke podujatia na Slovensku.

Webstránka dopĺňa jednotlivé komunikačné kanály, ktoré rezort spustil začiatkom roka – facebookový profil „Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ“, twitterové účty v angličtine a slovenčine @eu2016sk a @skpres2016 a elektronický Newsletter SK PRES.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan Korčok
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR