Kotlebovho poslanca stíhajú za výroky na sociálnej sieti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Krupa
Poslanec za ĽS NS Krupa priniesol koncom marca zbraň do parlamentu. Pri vchode ju odovzdal službukonajúcim policajtom. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 10. mája (WebNoviny.sk) – Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie poslanca NR SR Petra Krupu zo strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko vo veci podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Poslanec Kotlebovej ĽS-NS si meno urobil hneď na samom začiatku svojho parlamentného pôsobenia, keď prišiel do národnej rady so zbraňou. Opletačky s políciou má Krupa pre svoje vyjadrenia na sociálnej sieti ešte z roku 2012. Polícia už v pondelok 9. mája pre Aktuality.sk potvrdila, že v súvislosti s Krupovými statusmi začala trestné stíhanie vo veci. Dnes už prezradila aj skutok.

„Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Keďže vyšetrovanie naďalej trvá, až do jeho skončenia sa nebudeme k veci vyjadrovať,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Krupov profil na sociálnej sieti je dnes už podľa informácií na portáli zamknutý. Jeho statusy si však ešte pred tým všimol bloger Ján Benčík. „Musíme zaistiť existenciu našej rasy a budúcnosť bielych detí,“ napísal Krupa napríklad v januári 2012.

O pár dní neskôr zdieľal článok o prieskume verejnej mienky s popisom „tým smradľavým žid***m už úplne j**e“. Presne 18. apríla – na výročie jeho popravy – si pripomenul Jozefa Tisa. Toho považuje za „jediného skutočného prezidenta“. Viacero jeho statusov sa týka Rómov a Židov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Krupa