Sprejazdnili koľaj, ktorá bola po nehode vážne poškodená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlak, koľajnice
Foto: ilustračné, Thinkstock.

BRATISLAVA 15. mája (WebNoviny.sk) – V nedeľu o 8:05 Železnice Slovenskej republiky sprejazdnili jednu traťovú koľaj na mieste, kde sa v sobotu vykoľajil osobný vlak v Zlatoviciach.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, vlaky cez tento úsek jazdia zníženou rýchlosťou 30km/hod. Podľa Pavlikovej sa na odstránení následkov vykoľajenia pracovalo celú sobotu a aj v noci. „Bolo potrebné vymeniť komplet železničný zvršok na približne 80 metroch, polámané koľaje a upevňovadlá na výhybke,“ dodala Pavliková. Príčiny vykoľajenia vlaku sú predmetom vyšetrovania.

Dva posledné vozne osobného vlaku sa vykoľajili pri vchádzaní do železničnej stanice Zlatovce v sobotu o 10:31, nikto z cestujúcich sa nezranil. Dopravcovia zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu. „ŽSR sa ospravedlňujú cestujúcim za spôsobené komplikácie v súvislosti s neplánovanou výlukou a ďakujú za trpezlivosť a pochopenie pri odstraňovaní následkov nepredpokladanej udalosti,“ dodala Pavliková s tým, že ďakujú aj tým, ktorí prispeli k rýchlej oprave značne poškodenej trate.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko