V kauze vraždy expolicajta Krišku sa očakáva rozsudok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajt policia
Foto: SITA/Prezídium Policajného zboru SR

BRATISLAVA 16. mája (WebNoviny.sk) – Kauza vraždy bývalého policajta Vladimíra Krišku z roku 2009 sa blíži ku koncu. Senát Okresného súdu Bratislava I totiž na pojednávaní piateho apríla ukončil výsluchy svedkov a súdnych znalcov a na nasledujúce pojednávanie vytýčené na štvrtok 19. mája avizoval prednes záverečných rečí. Ako skonštatoval predseda senátu, je pravdepodobné, že na tom istom pojednávaní súd vynesie aj rozsudok.

Prvostupňový súd uznal v decembri 2013 Mateja H. vinným z vraždy

V kauze vraždy expolicajta Vladimíra Krišku z Vianoc 2009, v ktorej obžalobe čelí Matej H., bratislavský krajský súd v auguste 2014 zrušil pôvodný rozsudok Okresného súdu Bratislava I a nariadil súdu vykonať ďalšie dokazovanie.

Prvostupňový súd uznal v decembri 2013 Mateja H. vinným z vraždy a poslal ho do väzenia na 15 rokov. Odvolací súd však nariadil, aby na okresnom súde opätovne vypočuli niektorých svedkov a preverili isté skutočnosti o mieste činu.

Súd sa mal napríklad zaoberať aj tým, prečo mal poškodený expolicajt pri sebe veľký obnos peňazí.

Zavraždený Vladimír Kriška žil niekoľko rokov v Austrálii

Incident sa stal na toalete v jednom z podnikov v bratislavskej Vrakuni v noci z 25. na 26. decembra 2009. Bezpečnostná kamera v podniku zaznamenala pád expolicajta na zem, ale samotný konflikt s útočníkom tam nevidno. Na záberoch je však zachytený príchod trojice ľudí na toaletu – medzi nimi aj Mateja H.

Okrem neho tam bola jeho údajná priateľka a muž, s ktorým bol v tú noc v podniku. Trojica opustila toalety a krátko nato tam padol k zemi pobodaný expolicajt. Obžalovaný Matej H. po odchode z toalety odišiel z podniku. Potom bol 11 mesiacov v zahraničí, na Slovensku po ňom vyhlásili pátranie. Prihlásil sa až v novembri 2010, súd ho do väzby nevzal.

Zavraždený Vladimír Kriška žil niekoľko rokov v Austrálii a na Vianoce v roku 2009 prišiel spolu s partnerkou na Slovensko ukázať rodičom ich vnúča. Na Slovensku v minulosti pracoval ako kukláč, neskôr bol ochrankárom ústavných činiteľov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR