Harabin píše premiérovi Ficovi, navrhuje mu odvolať Kaliňáka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Premiér Robert Fico a Štefan Harabin. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 18. mája (WebNoviny.sk) – Štefan Harabin si myslí, že premiér Robert Fico by mal prezidentovi podať návrh na odvolanie z funkcie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Napísal mu to v liste, ktorý poskytol agentúre SITA.

„Zrejme dozrel čas na to, aby ste v záujme zachovania atribútov právneho štátu dali prezidentovi návrh na odvolanie Kaliňáka z postu člena vlády, pretože pravdepodobne používa verejne fašistické praktiky proti súdnej moci a jej jednotlivým reprezentantom,“ tvrdí Harabin, ktorý stále pôsobí ako sudca Najvyššieho súdu SR.

Harabin po tom, čo minulý týždeň v utorok počas prestávky cez disciplinárne pojednávanie spadol kryt z lampy na miesto, kde predtým sedel, požiadal o ochranku.

Na generálnu prokuratúru zároveň podal trestné oznámenie pre podozrenie z pokusu zločinu vraždy, resp. z pokusu zločinu ťažkej ujmy na zdraví na neznámeho, resp. neznámych páchateľov. Za jedného z podozrivých označil aj ministra vnútra Kaliňáka. V liste premiérovi v tejto súvislosti napísal, že ho uisťuje, že pokiaľ sa jemu alebo jeho rodine niečo stane, s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote bude za tým Kaliňák.

Kaliňák v stredu po rokovaní vlády na otázky týkajúce sa Harabina pripomenul minulotýždňové stanovisko tlačového odboru rezortu vnútra, podľa ktorého najväčším nebezpečenstvom, ktoré Harabinovi hrozí, je od neho samotného a pred tým ho žiadna ochranka neochráni. v stredu Kaliňák dodal, že problémov, ktoré má Slovensko, je naozaj veľa a Harabin je už historická postava.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert FicoRobert KaliňákŠtefan Harabin