O post predsedu KDH zabojuje aj kritik vedenia Kráľ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
KDH
Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) – Kandidátov na post predsedu KDH pribúda. Svojho kandidáta navrhol bratislavský kresťanskodemokratický klub Centrum. Za kandidáta navrhli člena Rady KDH Miroslava Kráľa, ktorý kandidatúru prijal. Miroslav Kráľ dlhodobo kritizuje neudržateľný stav vo vnútri KDH.

Kráľ chce KDH, za ktoré sa jeho ľudia nebudú hanbiť

„Prijal som nomináciu na predsedu KDH a oznamujem, že na najbližšom sneme budem kandidovať za predsedu KDH,“ povedal Kráľ vo štvrtok pre agentúru SITA s tým, že jeho snahou bude rozhýbať záujem o hnutie a s hnutím pohne Slovenskom.

„Zavediem v hnutí spravodlivosť a tým prinavrátim do hnutia pokoj a jednotu. Namiesto schôdzovania a zahľadenia do seba sa budeme predovšetkým zaujímať o životy ľudí a tak budeme ponúkať ľuďom program a službu, o ktorú budú prejavovať väčší záujem,“ avizuje Kráľ.

Kráľ sa chce ospravedlniť ľuďom na Slovensku za veľmi veľa pochybení a chce vrátiť členom, sympatizantom a voličom hrdosť, zapálenie a tvorivosť. „Chcem KDH, za ktoré sa jeho ľudia nebudú hanbiť. Ľudí na Slovensku sa dnes nemá kto zastať. Začnem budovať hnutie, ktoré sa rýchlo vyrovná s problémami v hnutí a svoju energiu zasvätí práci za ľudí na Slovensku a za ochranu Slovenska,“ vyhlásil. Za svoju výhodu považuje, že zo všetkých doterajších kandidátov je najdlhšie v KDH, a to od jeho vzniku.

Nové vedenie budú voliť na sneme v Ružomberku

KDH po neúspechu vo voľbách bude voliť nové vedenie na sneme 11. júna v Ružomberku. Súčasné vedenie na čele s Jánom Figeľom ohlásilo po volebnom fiasku, keď sa KDH nedostalo do parlamentu, že sa vzdáva funkcií. KDH má približne 11 000 členov. Kandidáta na predsedu môžu navrhnúť aj delegáti priamo na sneme. Na okresných snemoch v Žiline a v Bytči na post predsedu navrhli Ladislava Štefanca. Štefanec za vlády Ivety Radičovej vykonával funkciu vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva, ktoré viedol Ivan Uhliarik.

V KDH pôsobil ako okresný predseda v Žiline, neskôr ako krajský predseda hnutia v Žilinskom kraji. V súčasnosti je členom predsedníctva KDH. Viaceré okresy navrhli za predsedu hnutia exposlanca Alojza Hlinu, ktorý vstúpil do KDH v apríli. Predtým viedol stranu Občania. V parlamente na konci volebného obdobia pôsobil ako člen klubu KDH. Kandidatúru už oznámila aj riaditeľka gymnázia v Prievidzi Eleonóra Porubcová. Je členkou Rady KDH a pôsobí ako mestská poslankyňa v Prievidzi a krajská poslankyňa v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eleonóra PorubcováIvan Uhliarik
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie