Opozícia chce vládnuť namiesto štvorkoalície, je pripravená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár, Robert Fico, Radoslav Procházka, Andrej Danko
Zľava: Predseda strany #Sieť Radoslav Procházka, predseda strany Most-Híd Béla Bugár, predseda strany Smer-SD Robert Fico a predseda strany SNS Andrej Danko počas TB po podpísaní dohody o spoločnej koalícii. Bratislava, 22. marec 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) – Opozičná strany Sloboda a Solidarita (SaS) by chcela vládnuť namiesto štvorkoalície Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a Siete.

„Áno, opozícia by chcela vládnuť. Sme na to pripravení odborne, aj štyridsiatka návrhov na zjednodušenie podnikateľského prostredia a zlepšenie života občanov je našou demonštráciou toho, že sme pripravení vládnuť,“ povedala dnes novinárom predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová.

Poslanci za SaS a OĽaNO-NOVA vládnej koalícii vyčítali, že na 4. schôdzu parlamentu kabinet nepredložil jediný návrh zákona, opozičné právne normy ale vládni poslanci zamietajú. Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová zdôraznila, že nejsť do vlády so Smerom bolo pre liberálov najväčšou prioritou. Hoci teraz návrhy SaS nemajú dostatočnú podporu, podľa Kiššovej je to lepšie, akoby liberáli vládli so Smerom a viaceré ich novely by v tom prípade parlament schvaľoval, pretože by boli vládnou stranou.

„Pokiaľ si nebude vláda robiť svoju robotu, musíme ju za ňu robiť my. Riešime problémy ľudí a upozorňujeme, že niekto, kto by problémy mal riešiť, tak nás namiesto toho valcuje,“ povedal predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

SaS do parlamentu predložila 40 návrhov noviel a zákonov, ktoré majú zlepšiť podnikateľské prostredie a život občanov. Vládna koalícia v parlamente tieto zákony nepodporuje, SaS a OĽaNO-NOVA sú presvedčení, že vládni poslanci by aspoň za niektoré opozičné návrhy mali hlasovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičJana KiššováNatália Blahová
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikySaS Sloboda a SolidaritaVláda SR