Poplach v Leopoldove, z väznice ušiel väzeň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Leopoldov
Odsúdený Ľubomír Behan je asi 178 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Foto: SITA/koláž WbN

BRATISLAVA 2. júna (WebNoviny.sk) – Polícia pátra po 24-ročnom väzňovi, ktorý vo štvrtok krátko po 08:00 ušiel počas väzenských prác neďaleko leopoldovskej väznice.

Obyvateľov Leopoldova informuje o úteku väzňa Ľubomíra Behana z pracoviska v susedstve leopoldovskej väznice mestský rozhlas. Odsúdený na úteku je asi 178 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Má krátke plavé vlasy a modré oči. Na nohách a rukách má výrazné tetovanie. Oblečené mal pracovné väzenské oblečenie. Obyvatelia, ktorí majú vedomosť o jeho pohybe, majú všetky informácie hlásiť polícii. Podobné oznamy vysielajú obecným rozhlasom aj v okolitých obciach.

Behan podľa Adriána Baláža zo Zboru väzenskej a justičnej stráže utiekol počas prác na oprave strelnice mimo stráženej časti leopoldovskej väznice krátko po ôsmej hodine. Vo výkone trestu bol pre trestný čin lúpeže, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia.

Behana od rána hľadá v okolí Maduníc niekoľko desiatok policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník. Policajti monitorujú aj cesty v okolí Leopoldova.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Väznica v Leopoldove