Andrej Hrnčiar sa dohadoval s Ficom, Procházka ho odvolal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Hrnčiar
Sieť podľa Andreja Hrnčiara (na fotografii) bude mať na začiatku v parlamente podporu siedmich poslancov Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 17. júna (WebNoviny.sk) – Predseda strany Sieť Radoslav Procházka odvolal prvého podpredsedu strany Sieť Andreja Hrnčiara. Agentúru SITA o tom informoval Radoslav Procházka.

Dnes krátko popoludní ma prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar informoval, že má s predsedom strany Smer-SD dohodnuté rokovanie o možnostiach vzájomnej dohody a spolupráce medzi ním a niekoľkými ďalšími poslancami za Sieť na jednej strane a stranami Smer-SD a Most-Híd na druhej strane, mimo oficiálnych štruktúr a poverenia od orgánov Siete,“ píše Radoslav Procházka s tým, že takýto postup je podľa neho prejavom hlbokej neúcty k stanovám Siete, jej snemu a predsedníctvu a rovnako tak aj k jej členskej základni.

Ohrozil fungovanie Siete

Keďže takýto postup vážne a priamo ohrozuje fungovanie Siete, na základe svojej kompetencie podľa stanov som z funkcie prvého podpredsedu odvolal Andreja Hrnčiara a z funkcie člena predsedníctva spoluorganizátora tohto postupu Martina Fedora,“ pokračuje.

Ako ďalej pripomína, žiadne ďalšie sankcie voči obom poslancom ani voči nikomu inému navrhovať nebude, pretože stojí o férovú a otvorenú súťaž na pôde, na ktorú takáto súťaž patrí. „Záleží mi na tom, aby sa v tejto súťaži mohol o funkciu uchádzať každý člen Siete. Tou pôdou nemôžu byť zákulisné rokovania bez mandátu od orgánov Siete, ale práve a len jej snem,“ spomenul. „Môj mandát ako predsedu sa k 1. septembru tohto roka končí a to, či sa budem uchádzať o jeho obnovu, je v tejto chvíli otvorená otázka. Privítam záujem akéhokoľvek iného kandidáta a postup v súlade so stanovami,“ ukončil Procházka.

Hrnčiar berie Procházkove rozhodnutie na vedomie

Andrej Hrnčiar berie rozhodnutie Procházku na vedomie, zároveň pre agentúru SITA povedal, že Procházka ho tento týždeň požiadal, aby sa vzdal funkcie podpredsedu parlamentu s tým, že Hrnčiar by si mohol dosadiť svojich ľudí na ministerstvo dopravy. Procházka zároveň prejavil záujem, že by sa ujal funkcie podpredsedu NR SR. Hrnčiar odmieta, že by rokoval s Mostom-Híd o vstupe do poslaneckého klubu. „Informovali sme partnerov zo Smeru-SD a Mosta-Híd o našich vnútrostraníckych pomeroch s tým, že nebudú mať dopad na koaličnú spoluprácu,“ povedal Andrej Hrnčiar, ktorému je ľúto, že Procházka informoval média o vnútrostraníckej situácii.

Predseda parlamentu Andrej Danko odmieta komentovať vnútrostranícke problémy jednotlivých koaličných strán. To isté očakáva aj od partnerov. „Jedno však môžem ubezpečiť, SNS by nikdy so žiadnymi prebehlíkmi nerokovala. Verím, že to nebudú robiť ani ostatné koaličné strany,“ povedal pre agentúru SITA Danko. Podľa informácií agentúry SITA Hrnčiar a Fedor rokovali s Bélom Bugárom o vstupe do poslaneckého klubu Most-Híd.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoAndrej HrnčiarRadoslav Procházka