Video: Dav pred bytom Fica ukázal červenú kartu Kaliňákovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pred Ficovým bytom sa zišli davy ľudí na protest proti Kaliňákovi
Červená karta pre ministra vnútra Roberta Kaliňáka a účastníci protestu proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi pred rezidenciou Bonaparte. Protest zorganizovali opozičné strany SaS a OĽaNO. Bratislava, 20. jún 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – Pred komplexom Bonaparte, kde má byt Robert Fico, sa v pondelok podvečer konalo zhromaždenie za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Prístup ku komplexu Bonaparte bol z Radvanskej ulice zatvorený, protestujúci mali k nemu prístup z okolitých ulíc. Ľudia prišli na míting ukázať Kaliňákovi „červenú kartu“. Zhromaždenie zvolali opozičné strany OĽaNO-NOVA a SaS.

„Robert Fico hovorí, že robíme hanbu Slovensku, hanbu robí on,“ povedal v úvodnom prejave líder SaS Richard Sulík. Vyhlásil, že Slovensko vedie človek, ktorý býva v byte, na ktorý oficiálne nemá a bol postavený cez daňové vratky. „To je hanba pre Slovensko,“ zdôraznil.

Obrazom: Stovky ľudí demonštrovali pred Ficovým bytom

Druhou hanbou podľa Sulíka je fakt, že máme ministra vnútra, proti ktorému je vedené oficiálne vyšetrovanie. „Títo dvaja ľudia (Fico a Kaliňák), chcú viesť Slovensko počas predsedníctva v EÚ,“ upozornil Sulík. Podľa neho treba najväčších zlodejov zavrieť do basy a Fico musí odvolať Kaliňáka a ukázať mu červenú kartu.

Na zhromaždení bolo viacero opozičných politikov z SaS a OĽaNO-NOVA, ale aj z hnutia Sme rodina. Pred zhromaždením sa rozdávala káva zadarmo a pred rečníckym pódiom bola rakva s nápisom: „Zlodeji Smeru, treba pochovať!“

Zhromaždenie sa skončilo s tým, že ľudia sa opäť zídu zas o týždeň. Ako povedal z tribúny na záver mítingu predseda strany OĽaNO-NOVA Igor Matovič, pred Ficov byt budú prichádzať dovtedy, kým neodvolá ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Podľa organizátorov prišlo na zhromaždenie približne 5000 ľudí, podľa jedného z veliacich policajtov bolo na proteste asi 3500 ľudí. Dav viackrát skandoval heslá ako Dosť bolo Fica, Odstúpiť či Do basy, ľudia vystavili Kaliňákovi červenú kartu, ktorú davy držali v rukách.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Mal by minister vnútra Robert Kaliňák odstúpiť pre kauzu Bašternák?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičLadislav BašternákRichard SulíkRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a Solidarita